Arnold Schwarzenegger: "klimaatontkenners zijn dom en leugenaars"

Arnold Schwarzenegger: "klimaatontkenners zijn dom en leugenaars"

Klimaat en economie gaan prima hand in hand, meent hij.

Arnold Schwarzenegger hekelt regeringsleiders die niets willen doen tegen klimaatverandering uit angst voor economische schade. Volgens de oud-gouverneur van Californië slaat dat echt helemaal nergens op.

"Je kunt het milieu en de economie ook tegelijk beschermen. Dat hebben we voor elkaar gekregen in Californië, maar je moet er wel voor durven te gaan", zegt Schwarzenegger tegen de BBC hierover.

Schwarzenegger beweert dat Californië het voor elkaar had gekregen om de uitstoot van broeikasgassen met vijfentwintig procent te reduceren, zodat deze op hetzelfde niveau als in 1990 is gekomen.

Volgens de acteur is Californië de Amerikaanse staat met de grootste economie en is dat het ultieme bewijs dat kiezen voor duurzaamheid een goede banenmotor is.

Schwarzenegger meent dat voorstanders van meer klimaatbeleid vaak het probleem hebben niet sterk te kunnen communiceren over hun ambities en plannen. Hij vergelijkt hen met de filmwereld.

"Feiten en grafieken verkopen geen bioscoopkaartjes. Als je een film goed wilt promoten begin je niet over hoe je deze hebt gefinancierd of over welke visuele effecten je hebt gebruikt, maar vertel je juist een verhaal waarom mensen de film zouden moeten gaan bekijken", aldus de 74-jarige alleskunner.

NieuwsFilm

meest populair