Robert Downey Jr. en Matt Damon in nieuwe film van Christopher Nolan

Robert Downey Jr. en Matt Damon in nieuwe film van Christopher Nolan

De Iron Man-acteur vindt grote nieuwe rol.

Na een hele reeks Marvel-films zagen we Robert Downey Jr. begin 2020 opeens in de kinderfilm Dolittle. Die film werd een flop en daarna werd het redelijk stil rond de acteur die je zonder nadenken ook Tony Stark of Iron Man zou kunnen noemen.

Nu heeft hij eindelijk een nieuwe uitdaging gevonden. Downey Jr. gaat namelijk een hoofdrol spelen in de nieuwe film van Christopher Nolan, uiteraard bekend van The Dark Knight en Tenet. Ook niemand minder dan Matt Damon (The Bourne Identity, Elysium) heeft getekend voor Oppenheimer.

Sterrencast in wording: Oppenheimer
Via The Hollywoord Reporter wordt duidelijk dat Downey Jr. in de huid stapt van Lewis Strauss, de beruchte Atomic Energy Commissioner die hoorzittingen begon die de loyaliteit van Oppenheimer aan de Verenigde Staten in twijfel trok. Damon zal de rol van luitenant-generaal Leslie Groves op zich nemen, de directeur van het Manhattan-project.

Eerder werd al bekend dat Cillian Murphy de titelrol speelt. Hij zal te zien zijn als J. Robert Oppenheimer, met Emily Blunt als zijn vrouw Katherine Oppenheimer. De film is gebaseerd op het boek American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer van Kai Bird en Martin J. Sherwin.

Universal Pictures omschrijft de film, te zien vanaf 21 juli 2023, als een "epische thriller die het publiek meesleurt in de bloedstollende paradox van de raadselachtige man die het risico moet lopen de wereld te vernietigen om haar te redden."

NieuwsFilm

meest populair