Film over Diana's leven 'Spencer' is eigenlijk een horrorfilm à la 'Shining'

Film over Diana's leven 'Spencer' is eigenlijk een horrorfilm à la 'Shining'

De film wordt eveneens vergeleken met de populaire 'Black Swan'.

Kristen Stewart speelt de hoofdrol in Spencer, een film over het leven van prinses Diana. De actrice kruipt in de huid van de geliefde prinses en gaat erg ver voor de rol. De film wordt nu dan zelfs ook een horrorfilm genoemd.

De nodige filmcritici zeggen dat de biopic aanvoelt als een horrorfilm. Ondanks het feit dat de film wordt geclassificeerd als een biografisch drama, wordt gezegd dat Spencer eigenlijk aanvoelt als een psychologische horror en thriller.

Verhaal
Verwacht dan ook geen vrolijk verhaal. In de film van Pablo Larraín speelt Stewart prinses Diana tijdens de laatste dagen van haar koude en mislukte huwelijk met prins Charles. Hoewel de roddelbladen volstaan met geruchten over buitenechtelijke affaires en een aanstaande scheiding, wordt Diana toch gevraagd Kerstmis door te brengen in het geïsoleerde Sandringham Estate van de koningin.

De gehele tijdlijn van de film bestaat dan ook maar uit drie dagen, waarin we Diana volgen tijdens een weekend. Naar haar zin heeft ze het echter zeker niet. Zo zit ze als het ware gevangen op het landgoed, waar ze zo goed als niks mag doen en dag en nacht in de gaten gehouden wordt door de bewaking en de huishoudsters.

Vergelijking
Het is dit gevoel van gevangenschap, in combinatie met Diana's isolement en waanideeën waardoor Spencer aanvoelt als een horrorfilm. De film wordt dan ook vergeleken met Stanley Kubrick's The Shining en Darren Aronofsky's Black Swan.

Over enkele dagen zal de film in de Nederlandse bioscopen te zien zijn.

NieuwsFilm

meest populair