Compleet nieuwe 'Harry Potter'-filmreeks heeft geen nut

Compleet nieuwe 'Harry Potter'-filmreeks heeft geen nut

Chris Columbus vraagt zich af wat daar het doel van zou zijn

Filmmaker Chris Columbus heeft al heel wat betekend voor Hollywood. In de jaren 80 leverde hij namelijk de scripts op voor films als Gremlins en The Goonies en hij was later als regisseur verantwoordelijk voor onder meer Home Alone en Mrs. Doubtfire.

Maar Columbus was ook de regisseur van de eerste twee films in de Harry Potter-filmreeks, met Harry Potter and the Sorcerer's Stone (2001) en Harry Potter and the Chamber of Secrets (2002).

In gesprek met Jake Hamilton van Jake's Takes laat Columbus weten dat hij "geen reden" ziet in het remaken van de achtdelige Harry Potter-filmreeks.

'Harry Potter'-remake? Geen goed idee!
Columbus was mede verantwoordelijk voor het aantrekken van Daniel Radcliffe, Emma Watson en Rupert Grint als respectievelijk de jonge tovenaar Harry en zijn maatjes Hermione Granger en Ron Weasley. Dit zei de filmmaker op de vraag of hij denkt dat de reeks ooit opnieuw wordt gemaakt en of hij denkt dat dit moet gebeuren:


"Ik kan de eerste vraag niet beantwoorden... Ik weet het niet. In deze versie van Hollywood waarin we leven, maakt iedereen alles opnieuw en herstart alles. Ik bedoel, er komt een Home Alone-reboot uit. Wat is het nut?

De film bestaat, laten we gewoon leven met de film die is gemaakt. Het heeft geen zin om The Wizard of Oz opnieuw maken, het heeft geen zin dat we klassiekers opnieuw maken. Maak iets origineels, want we hebben meer origineel materiaal nodig. Dus, het heeft geen enkel nut."

Het mag duidelijk zijn dat Columbus geen hoge pet op heeft van de vele Hollywood-remakes, zeker niet van remakes van zijn films. Warner Bros. lijkt zich voorlopig te richten op de Fantastic Beasts-prequelfilms, met daarnaast nog onbekende Potter-projecten voor op HBO Max.



NieuwsFilm

meest populair