Regisseur Ridley Scott: "Ik zou dom zijn als ik niet Gladiator 2 maak"

Regisseur Ridley Scott: "Ik zou dom zijn als ik niet Gladiator 2 maak"

De geliefde filmmaker laat zich uit over het vervolg van misschien wel zijn beste film.

Filmfans zijn het eigenlijk wel gewend dat Hollywood elke keer weer komt met sequels, remakes of reboots van klassiekers, maar alsnog zit lang niet iedereen te wachten dat de cult-film Gladiator een vervolg krijgt. Toch laat niemand minder dan Ridley Scott nu weten dat het dom zou zijn om geen tweede deel te maken.

Scott heeft al heel wat pareltjes geleverd. Denk bijvoorbeeld maar aan Alien en Blade Runner, maar ook recentere toppers als American Gangster en The Martian. Gladiator wordt echter toch wel beschouwd als een van zijn beste films. Het epos komt geweldig tot een einde, dus de nodige filmfanaten zitten niet te wachten op een vervolg, maar Scott zelf wel.

Perfectie
Gladiator deed het geweldig aan de box-office, werd sterk onthaald en won gigantisch veel prestigieuze prijzen. Russell Crowe speelt de iconische Maximus Decimus Meridius, de voormalige Romeinse generaal die alles verliest nadat hij verraden wordt door de nieuwe keizer (Joaquin Phoenix).

Zonder al te veel verklappen voor degenen die de film misschien nog niet gezien mochten hebben, wordt het verhaal perfect afgerond. Toch wordt er al jarenlang gesproken over een tweede deel, waar Scott zich nu over uitlaat.

Reactie
Tijdens een recent interview werd de filmmaker gevraagd waarom hij eigenlijk met een tweede deel komt. Zijn reactie was als volgt: "Hoe kon ik dat niet doen? Het zou heel dom van mij zijn geweest om die kans te laten schieten, denk je niet?"

Scott is er echter nog niet aan begonnen, aangezien hij nog bezig is met zijn volgende film, Kitbag, een film over het leven van Napoleon Bonaparte met hoofdrollen voor opnieuw Phoenix en Jodie Comer. De 83-jarige regisseur heeft wel al de nodige mensen die aan het script van het Gladiator-vervolg werken.

Zo gaat hij verder: "Het volgende Gladiator verhaal wordt op dit moment geschreven. Zodra ik dus klaar ben met mijn film over Napoleon, kan ik meteen aan de slag gaan!"

NieuwsFilm

meest populair