De 10 beste 2021 horrorfilms (tot nu toe) van Netflix

De 10 beste 2021 horrorfilms (tot nu toe) van Netflix

Slashfilm zet de best originele horrorfilms van de streaminggigant in de juiste volgorde.

Netflix voegt elk jaar weer de nodige films toe aan hun database. Recentelijk verscheen er nog een artikel op FilmTotaal over de beste originele films van de streamingigant van dit jaar. Nu kijken we naar de beste top 10 horrorverhalen.

10: The Swarm

Het verhaal draait om een weduwe en alleenstaande moeder, genaamd Virginie. Zij fokt sprinkhanen als voedsel met veel proteïne erin, maar het is een moeizaam en traag proces. Erg veel succes heeft ze dan ook niet, totdat ze erachter komt dat ze van bloed houden.

Deze Franse horrorfilm heeft echter een diepere mening dan bloeddorstige sprinkhanen, die enkel en alleen de schil van de film voorstellen. Regisseur Just Philippot wil namelijk met zijn film laten zien hoe lastig de boeren het vandaag de dag hebben, iets dat hij effectief doet.

9: A Classic Horror Story

Actrice Matilda Lutz wist in 2017 hoge ogen te gooien in de keiharde horrorfilm Revenge en keert terug naar dit genre in A Classic Horror Story. Lutz speelt Elisa, en gaat met enkele vrienden op vakantie. Na een auto-ongeluk komen ze onderweg vast te zitten in de bossen, waar ze een griezelige hut tegenkomen, waarvan de bewoners alles behalve vriendelijk zijn...

De horrorslash-film van het regie-duo Roberto De Feo en Paolo Strippoli zit vol met bloed, praktische effecten en martelscenes en is dus een aanrader voor de 'old school'-fans van de 'stay-out-of-the-woods' horrorklassiekers.

[b]8: Homunculus

Misschien een van de minder bekende films van deze lijst, maar toch nog de moeite waard voor de grootste horrorfans onder ons. In Homunculus is Nakoshi een dakloze, met de nodige problemen. Hij doet vervolgens mee aan een experimentele medische procedure, aangezien hij maar weinig waarde hecht aan zijn leven.

De procedure zorgt ervoor dat Nakoshi de diepste pijn van mensen kan zien, maar een gave is dit niet bepaald...

7: There's Someone Inside Your House

De titel geeft eigenlijk al het hele verhaal weg. Een erg originele film is There's Someone Inside Your House niet, maar 'teen slashers' doen het vandaag de dag goed, dus het is niet zo heel gek dat Netflix er ook aan mee doet.

De film volgt Makani en haar vrienden van de Osborne High School. Samen proberen ze een gemaskerde moordenaar te identificeren en te stoppen, maar dit blijkt lastiger dan gedacht. Hij richt zich namelijk op studenten en legt hun grootste geheimen bloot.

6, 5 en 4: The Fear Street-trilogie

In juli werden de horrorfans flink getrakteerd. Netflix bracht namelijk drie films achter elkaar uit. Elke vrijdag verscheen er een Fear Street-film op de streaminggigant. De trilogie, die is gebaseerd op de gelijknamige boekenserie van de Amerikaanse griezelschrijver R.L. Stine (ook bekend van de Kippenvel-reeks), deed het erg goed en wordt eigenlijk beter met elk deel.

Fear Street Part One: 1994 speelt zich af in het dorpje Shadyside, Ohio, dat al eeuwenlang geteisterd door het kwaad. Na een nieuwe reeks brute moorden, besluiten Deena en haar vrienden op onderzoek uit te gaan. Ze vogelen al snel uit dat zij zomaar eens de volgende slachtoffers zouden kunnen zijn en kunnen daarom niets anders dan het opnemen tegen de duivelse kracht die in hun beruchte stadje ronddwaalt.

Fear Street Part Two: 1978 volgt de rebelse Ziggy en haar keurige zus Cindy, die het niet echt bepaald goed met elkaar kunnen vinden. Toch gaan ze in de zomer samen naar kamp Nightwing, gelegen in het door een heks vervloekte stadje Shadyside. Al snel blijkt een moordenaar het kamp te terroriseren en verandert hun vakantie in een gevecht om leven en dood.

Fear Street Part Three: 1666 gaat opnieuw over Deena, maar deze keer komt ze terecht in het jaar 1666. Daar blijkt de bevolking van de plek die eeuwen later bekend zal staan als Shadyside in de ban van een hysterische heksenjacht, waarvan de gevolgen tot op heden merkbaar zijn. In het afsluitende en spannendste deel komt Deena eindelijk achter de waarheid.

3: Things Heard & Seen

De film is gebaseerd op het gelijknamige en geprezen boek van Elizabeth Brundage en volgt een koppel uit Manhattan verhuist naar een historisch deel in de Hudson-vallei. Daar ontdekken ze dat hun huwelijk een sinistere duisternis in zich heeft, eentje dat de geschiedenis van hun nieuwe huis kan rivaliseren...

Het is misschien niet de engste horrorfilm op Netflix, maar wel een van de betere. Het verhaal doet sterk denken aan Hitchcock's Rebecca en hoofdrolspeelster Amanda Seyfried weet wederom hoge ogen te gooien en toont opnieuw aan waarom ze zo gewild is in Hollwyood.

2: Blood Red Sky

Regisseur Peter Thorwarth lijkt inspiratie op te hebben gedaan van Bram Stoker's wereldberoemde en klassieke roman Dracula. In het boek vindt de bloeddorstige schurk zijn werd naar Engeland aan boord van het gedoemde schip, de Demeter.

Maar wat als de Demeter een vliegtuig was? En Dracula eigenlijk een alleenstaande moeder? En er zijn gewapende terroristen aan boord? Al deze vragen worden beantwoord in Blood Red Sky, waarin Nadja (Peri Baumesiter) het op moet nemen tegen terroristen en tegelijkertijd haar zoon probeert te beschermen.

1: Oxygen

Toen Oxygen in mei op Netflix uitkwam, bleek het meteen een instant hit onder de abonnees te zijn, aangezien hij in rap tempo naar de top schoot. De Franstalige film is een high-concept claustrofobische thriller/horror van regisseur Alexandre Aja, die bekend staat om zijn brede horrorachtergrond met onder andere The Hills Have Eyes (2006) en Crawl (2019).

Met Oxygen levert hij misschien wel zijn beste werk tot op heden. Niet voor niets geldt de film volgens Rotten Tomatoes als de hoogst genoteerde titel van Aja's carrière.

Een jonge vrouw (gespeeld door Melanie Laurent, o.a. bekend van Inglourious Basterds) ontwaakt in een cryogene kamer. Ze weet niet meer wie ze is of hoe ze in deze doos, die nauwelijks groter is dan een doodskist, terecht is gekomen. Terwijl de zuurstof langzaam opraakt, moet ze diep in haar geheugen graven naar een manier om aan deze nachtmerrie te ontsnappen.

Ben jij het eens met deze top 10?

NieuwsFilm

meest populair