Nieuwe Disney-franchise vindt regisseur

Nieuwe Disney-franchise vindt regisseur

Disney's 'The Lord of the Rings'?

Disney werkt al enige tijd aan films gebaseerd op de Merlin-boeken van schrijver T.A. Barron. Nu lijkt er een regisseur gevonden voor de eerste film. Michael Matthews (Love and Monsters) is de regisseur die het moet gaan worden.

Aan het ambitieuze project was eerder regisseur Ridley Scott (Gladiator) verbonden. Helaas kon die geen tijd vrijmaken in zijn agenda, maar nu lijkt zijn vervanger dus gevonden.

King Arthur
De Merlin-boekenreeks bestaat inmiddels uit twaalf boeken en vertelt het verhaal van de tovenaar Merlin uit de King Arthur-legende. Dit betreft dus geen live-action versie van Disney's klassieker The Sword in the Stone die op dezelfde legende gebaseerd is.

De eerste film moet een originstory worden over een jonge Merlin, die uiteindelijk uitgroeit tot de bekende tovenaar. Het filmproject is sinds 2015 in ontwikkeling.

The Lord of the Rings
Eerder was Philippa Boyens als scriptschrijver verbonden aan het project. De gelijkenis met The Lord of the Rings en The Hobbit is daarmee snel gemaakt, want Boyens schreef ook bij deze beide fantasyreeksen mee aan de scripts. Disney hoopt daarmee waarschijnlijk op een gelijksoortig succes.

NieuwsFilm

meest populair