Waarom dit 'Eternals'-personage wel dood moest gaan

Waarom dit 'Eternals'-personage wel dood moest gaan

De schrijvers vertellen over hun plannen met de film.

Kaz en Ryan Firpo, schrijvers van Marvel-film Eternals leggen uit waarom een van de belangrijkste leden van de groep dood moest. Let dus op: dit artikel bevat SPOILERS.

De neven schreven mee aan het scenario en kregen de enige credit voor het verhaal. Hoewel de Eternals onsterfelijk zijn, wil dat niet zeggen dat ze niet vermoord kunnen worden. Zo zorgt Gilgamesh ervoor dat zijn liefde Thena kan overleven, maar ten koste van zijn eigen leven.

Waarom moest 'ie dood?
In een interview met Screen Rant, vertelden de Firpo's dat deze keuze niet zomaar gemaakt werd. Vanuit het plot was het belangrijk om te laten zien dat de Eternals ook dood kunnen.

"Dat Gilgamesh dood ging, was omdat we ervoor wilden zorgen dat je echt geeft om de mensen die we zouden verliezen, dat vonden wij echt belangrijk," begon het duo.

"Het was dus niet zo dat we gewoon rond keken en zeiden: 'Sorry Gil, het is jouw beurt'. Ik wist echt dat voor Thena's reis, om haar verhaal belangrijk en betekenisvol te maken, ze iemand moest verliezen. En we moesten zorgen dat er duidelijk iets op het spel zou staan. Dus ja, je bent onsterfelijk, maar niet onverslaanbaar. Als je hen niet kan doden, waarom zou je dan immers deze film kijken?"

NieuwsFilm

meest populair