Disney wil films toch direct op Disney+ blijven lanceren

Disney wil films toch direct op Disney+ blijven lanceren

De streamingdienst blijft belangrijk.

Disney kondigde in september aan dat de resterende releases van dit jaar allemaal eerst in de bioscoop uit zouden komen, alvorens men ze op Disney+ zou laten debuteren. Nu horen we dat dit niet wil zeggen dat het allemaal zo blijft. Disney wil flexibel blijven.

Walt Disney Co. CEO Bob Chapek liet woensdag tijdens de kwartaalrapportage weten dat de filmstudio flexibel wil blijven ten aanzien van de releasekalender.

Flexibele bioscoopreleases
Chapek vertelde: "We houden vast aan ons plan van flexibiliteit, omdat we niet zeker weten hoe de markt gaat reageren als familiefilms terugkeren met een release die eerst plaatsvindt in de bioscoop".

De studio kondigt filmreleases nu niet meer "te ver van te voren aan, omdat we weten dat het continu kan veranderen. En terwijl COVID hopelijk achter ons ligt straks, is de verandering van het consumentengedrag waarschijnlijk permanent."

Daarom kijkt Disney elke week hoe het gaat en baseert de studio zijn beslissingen daar op. Tegelijk blijft de filmstudio nadruk leggen op filmreleases in de bioscoop, vooral als het aankomt op het lanceren van een franchise die goed is voor het hele bedrijf.

NieuwsFilm

meest populair