Disney's live-action 'Pinocchio' met Tom Hanks verschijnt in 2022

Disney's live-action 'Pinocchio' met Tom Hanks verschijnt in 2022

Tom Hanks speelt de rol van poppenmaker Gepetto in de film van Robert Zemeckis.

Disney+ Day is weliswaar morgen pas, maar gisteren al werd er gehint naar een aantal van de projecten die de revue zullen passeren. Een daarvan is de live-action remake van de animatieklassieker Pinocchio.

In Pinocchio gaan we, net als in de tekenfilm, zien hoe poppenmaker Gepetto wenst dat een van zijn poppen tot leven komt. De pop waarbij dit uiteindelijk gebeurt, Pinocchio, beleeft vervolgens een groot avontuur waarin hij hoopt een 'echt jongetje' te worden.

Zemeckis en Hanks herenigd
De regie van de film is in handen van Robert Zemeckis (Back to the Future, Forrest Gump). Zijn oude maat Tom Hanks speelt de rol van Gepetto. Dit is de eerste keer dat Zemeckis en Hanks samen flirten met de animatiewereld sinds de twee The Polar Express maakten in 2004.

Tijdens een bijeenkomst van gisteren liet Disney Chief Financial Officer Christine McCarthy weten dat de film zijn debuut op Disney+ zal beleven in het vierde kwartaal van 2022.

Dat is overigens niet een planning volgens de reguliere kalender; Disney's vierde kwartaal beslaat de maanden juli tot en met september.

NieuwsFilm

meest populair