Dat Palpatine terugkeerde in 'Star Wars' is de schuld van Luke Skywalker

Dat Palpatine terugkeerde in 'Star Wars' is de schuld van Luke Skywalker

En dat is pas pijnlijk.

Dat Luke Skywalker in een zelfopgelegd ballingschap ging, blijkt deels de reden te zijn waardoor Palpatine terugkeerde in de film Star Wars: The Rise of Skywalker. Dat blijkt uit het boek Secrets of the Sith, dat zogenaamd door Palpatine zelf geschreven is.

Luke Skywalker trok zich terug naar een verborgen planeet, waar niemand hem kon vinden. Jarenlang verbleef hij daar in een zelfopgelegd ballingschap, waarbij hij zichzelf ook nog eens had afgesneden van de Force.

Palpatine's terugkeer
Voordat de vervolgtrilogie begint, blijkt Luke de aanwezigheid van Palpatine al vermoed te hebben. Dat was deels de reden waarom Luke samen met Lando Calrissian zocht naar Ochi. Bovendien lijkt het erop dat Palpatine zichzelf aan Luke onthulde tijdens diens noodlottige momenten met Ben Solo, en was dat het duisternis dat Luke kon voelen in zijn leerling en neefje.

Luke vormde voor Palpatine de grootste bedreiging, dankzij zijn grote vermogens met de Force en het feit dat hij een nieuwe Jedi Order kon trainen.

Palpatine aan het woord:

"De zelfaangewezen Jedi Master, de grote Luke Skywalker, verspilde zijn leven met zijn pogingen de gevallen Jedi Order opnieuw op te bouwen. Die treurige droom werd verwoest toen Skywalker's geprezen pupil - zijn neefje Ben Solo - zich tegen de leer van de Order keerde en zijn medestudenten doodde. Skywalker verzwolg in zelfmedelijden, vluchtte weg in ballingschap en liet de Force achter zich. Zijn ballingschap bracht de plannen voor mijn terugkeer in beweging."

NieuwsFilm

meest populair