'Ghostbusters' moet een heel andere kant op met vervolgfilms

'Ghostbusters' moet een heel andere kant op met vervolgfilms

Een van de makers weet wel wat er meer kan.

Als Ghostbusters: Afterlife-regisseur Jason Reitman zijn zin krijgt, dan zal het productiebedrijf dat zijn vader een half decennium geleden oprichtte samen met , eindelijk zijn reputatie als een van de meer zinloze studio's van zich af kunnens chudden.

Ghost Corps werd opgericht om een hele rits Ghostbusters-gerelateerde films in goede banen te leiden. Het ging onder meer om vervolgen en spin-offs voor [url=https://www.filmtotaal.nl/persoon/151945]Paul Feigs reboot, een komedie met rollen voor Chris Pratt en Channing Tatum, de prequelfilm Ghostbusters High, animatieprojecten en veel meer.

Helemaal anders doen
Maar mooie ideeën ten spijt, geen daarvan werd werkelijkheid gemaakt. Duidelijk is dat Sony Pictures tegelijk nog altijd gelooft in meer films in de franchise.

Tegelijk wil men het niet op dezelfde manier maken als eerder geprobeerd werd:

"Wat ik wilde doen, was alles klaarmaken voor Ghostbusters als franchise, met allerlei films. En we moeten de grondvesten klaarmaken, waarmee we het oorspronkelijke verhaal uit 1984 verder brengen op een manier waardoor andere verhalen kunnen opbloeien. Ik wil grappige films en enge films zien. Er zijn zoveel mogelijkheden met Ghostbusters. En daar draait Afterlife om. Laten zien hoe deze generaties in overeenstemming raken met elkaar op een manier die het ene verhaal afsluiten en het andere beginnen."

NieuwsFilm

meest populair