Star Wars boek bevestiging: Palpatine was de sterkste Sith aller tijden

Star Wars boek bevestiging: Palpatine was de sterkste Sith aller tijden

De oppermachtige schurk kwam na negen films eindelijk aan zijn einde.

Lang niet iedereen was even tevreden met de laatste Star Wars-trilogie. In het begin leek het erop dat Snoke de ultieme villain zou worden, maar uiteindelijk bleek hij niet meer dan een marionet van Palpatine te zijn. Nu bevestigd een nieuw Star Wars-boek dat Palpatine de sterkste Sith aller tijden was.

Palpatine was in alle drie de trilogie 's te zien, waarin hij elke keer weer een belangrijke rol speelde. Zo nam hij het op tegen diverse helden, wist hij zijn ware aard te verbergen voor de allersterkste Jedi's en gebruikt hij zelfs de Force-energie van Rey en Kylo Ren om zichzelf nog sterker te maken.

Palpatine zorgde dan ook bijna eigenhandig voor de vernietiging van de hele Jedi Order. In het laatste deel, The Rise of Skywalker, werd hij echter uiteindelijk toch verslagen door Rey.

Sterk
Hoewel hij dus aan zijn einde komt, was Palpatine wel de grootste en sterkste Sith Lord. Hij was op zoek naar een ongeëvenaarde kracht en eeuwig leven en leek ook beide gevonden te hebben.

Zo leek hij te sterven in Return of the Jedi, maar keerde hij dus alsnog terug. Mede hierdoor is Palpatine dus de sterkste Sith, iets dat nu ook bevestigd wordt in een nieuw Star Wars-boek, genaamd Secrets of the Sith.

Ongekend
In het boek zegt Palpatine zelf: "Niemand in dit sterrenstelsel heeft ooit mijn gelijke bewezen in de kracht van 'the dark side'!" Natuurlijk is dit een uitspraak van de schurk zelf, die uiteindelijk het slachtoffer werd van zijn eigen arrogantie en overmoed, maar sterk was hij zeker, aangezien hij de enige was die in de buurt kwam van een onbeperkte kracht en het eeuwige leven.

In hetzelfde boek erkent Palpatine eveneens de kracht van de Skywalker-familie, al wordt wel duidelijk gemaakt dat hij de sterkste aller tijden was, met Anakin op de tweede plaats. Toch wel fijn, dat de boeken die Disney nu uitbrengt antwoord geven op de vragen waarmee de filmfanaten bleven zitten na de laatste paar films...

NieuwsFilm

meest populair