Kirsten Dunst kreeg een zeer bizar verzoek tot een operatie voor 'Spider-Man'

Kirsten Dunst kreeg een zeer bizar verzoek tot een operatie voor 'Spider-Man'

De actrice ging echter niet akkoord.

Kirsten Dunst speelde een belangrijke rol in de eerste Spider-Man-trilogie van Sam Raimi. De actrice kroop namelijk in de huid van Mary Jane Watson, de vriendin van Tobey Maguire's Peter Parker/Spider-Man. Dunst deelt nu enkele weetjes van de films.

Hoewel Dunst voor Spider-Man al hoge wist te hogen in films als Interview with a Vampire, Little Women en Jumanji kreeg de actrice voor de superheldenfilm een veel lager loon dan hoofdrolspeler Maguire.

Groot verschil
Zo zegt Dunst nu: "De loonkloof was extreem. Ik stond er niet eens bij stil en vond het in het begin logisch, omdat Tobey Spider-Man speelde. Weet je wie er echter op de poster van Spider-Man 2 stond? Spider-Man en mijn personage!"

Dunst kreeg ook nog eens te horen van de Spider-Man makers dat ze eigenlijk haar tanden zou moeten laten rechtzetten. Hier ging ze echter niet mee akkoord, omdat ze van haar gebit had leren houden dankzij haar rol in Sofia Coppola's The Virgin Suicides.

Gebit
"Het feit dat Sofia, het coolste meisje ooit, vond dat ik er goed uitzag, heeft me gered" vervolgt Dunst. "Ze zorgde ervoor dat ik me mooi voelde. Als 16-jarige heb je een heel laag zelfbeeld, maar door met haar samen te werken aan mijn eerste 'sexy' rol kreeg ik zelfvertrouwen dat me in veel andere situaties heeft geholpen".

"Het laat me aan mijn moeder denken. Zij is geweldig, maar zij zou me misschien gevraagd hebben waarom ik mijn tanden niet liet rechtzetten. Zelf onderging ze namelijk een facelift, een borstvergroting en zulke dingen. Het resultaat liet altijd te wensen over. Dat soort ijdelheid kan gevaarlijk zijn en ik kreeg er een afkeer voor".

NieuwsFilm

meest populair