Daniel Craig over alle kritiek die hij kreeg toen hij gecast werd als James Bond

Daniel Craig over alle kritiek die hij kreeg toen hij gecast werd als James Bond

Hoe ging hij om met de controverse?

Vijftien jaar geleden, op 17 november 2006, kwam Casino Royale uit in de bioscoop. Het was de eerste film met Daniel Craig als James Bond. 'Bond Blond' verbaasde vriend en vijand, maar net name vijanden.

Die had Daniel Craig vrij veel toen aangekondigd werd dat hij in de huid van de beroemde spion zou kruipen. Die-hard 007-fans vonden het maar niets dat de producenten een blonde man met blauwe ogen gecast had als opvolger van Pierce Brosnan. Hoewel Craig tijdens interviews overkomt alsof het hem weinig deed, reflecteert hij tijdens een interview met Yahoo op de kritiek.

Nare feedback
"Natuurlijk deed het mij wat," begon Craig het interview. "Maar er was niets dat ik er tegen kon doen." De acteur vertelde vervolgens dat wat hem betreft, je alleen moet zitten met de dingen waar je invloed op hebt. "Alles wat ik kon doen, was een goede film maken, of in elk geval proberen een goede film te maken. En als ze het niets vonden, dan wist ik het ook niet meer."

"De kritiek die mensen hadden was ergens wel te begrijpen. Ik bedoel, ik groeide op met Bond. Dus ik kon andere mensen niet bekritiseren om het feit dat ze er passie voor voelden."

Maar wat producent Barbara Broccoli betreft was het onzin. "Ik bedoel, het feit dat ze klaagden dat hij blond was, verbaasde mij omdat Roger Moore [die zevenmaal Bond speelde] ook blond was. Ik begreep niet waar ze het over hadden. Het enige waar wij ons druk over maakten, was Daniel zelf, omdat hij zich enorm uitsloofde voor die film."

Met succes, want Craig was uiteindelijk vijfmaal te zien.

NieuwsFilm

meest populair