De Snap van Thanos is fysiek onmogelijk volgens wetenschappers

De Snap van Thanos is fysiek onmogelijk volgens wetenschappers

Het is maar net waar je je mee bezig houdt.

Het Marvel Cinematic Universe leverde zijn publiek heel wat buitengewone en ongelofelijke momenten. Maar een groep onderzoekers van het Georgia Institute of Technology onderzocht recent of het mogelijk zou zijn voor Thanos om de Infinity Gauntlet te dragen zoals hij dat deed. En nee, dat kan niet.

Natuurlijk is het resultaat van de snap onmogelijk. Maar de onderzoekers vroegen zich af of het wel mogelijk is om überhaupt met zo'n handschoen in je vingers te knippen. Daarvoor heb je frictie nodig en het gebrek aan frictie op een metalen handschoen maakt dit blijkbaar onmogelijk.

In je vingers knippen
"Met high-speed imaging, geautomatiseerde beeldverwerking en dynamische krachtsensoren, analyseerden de onderzoekers meerdere manieren van in je vingers knippen," lezen we bij EurekaAlert!

"Ze verkenden de rol van frictie door de vingers met verschillende materialen te bedekken, waaronder metaalachtig materiaal om het in je vingers knippen met een metalen handschoen zoals Thanos dat deed, te simuleren."

Het team kwam erachter dat het in je vingers knippen de snelste menselijke versnelling is die maar gemeten is, bijna "drie keer sneller dan de roterende versnelling van de arm van een professionele baseball pitcher".

En dat maakt volgens Raghav Acharya van Georgia Tech de snap onmogelijk. "Ons onderzoek wijst erop dat Thanos dat niet gedaan zou kunnen hebben vanwege die metalen vingers." Helaas!

NieuwsFilm

meest populair