Sylvester Stallone is behoorlijk kritisch op 'Rocky IV'

Sylvester Stallone is behoorlijk kritisch op 'Rocky IV'

Hij vindt de film te cheesy.

Hoewel de film Rocky IV in 1985 in de bioscoop uitkwam, is het nog altijd een van de best verdienende sport-drama's die ooit gemaakt zijn - met een box office van 300 miljoen dollar is dat niet heel gek. En het is nog altijd een fanfavoriete film.

Tegelijkertijd is Rocky IV niet de beste in de reeks rond de Italian Stallion. Gelukkig zit 'ie wel boordevol memorabele momenten. Zo zien we de SICO-robotbutler, James Brown die een lied zingt voor Apollo Creed en de montage op Heart's on Fire. Wat acteur Sylvester Stallone betreft, was 't echter soms allemaal net iets te cheesy.

Te cheesy film
In het kader van de documentaire The Making of Rocky vs. Drago vertelde Stallone dat hij heel wat fouten maakte bij de film. Maar hij had zich laten beïnvloeden door de tijdsgeest.

"Het waren de jaren tachtig en het was echt een tijd van transitie wat filmmaken betreft. We zagen MTV opkomen en mensen keken anders naar dingen: je kreeg ineens quick cuts, flitsen, rook, backlit, een duidelijke Flashdance-look. En ik dacht: 'Weet je wat? Ik wil dit ook maken'."

Daar raakte hij enorm bij betrokken: "daardoor zag je dus oppervlakkige kitsch zoals de robot, de muziek en een paar van die dingen."

Zelf ziet Stallone het zelfs als "een smakeloze montage. Nu wil ik 'm terug naar de bioscoop brengen en zorgen dat de film dat stigma verliest en mensen 't nu ook zien als een valide drama. Het is niet gewoon een montage van sulligheid."

NieuwsFilm

meest populair