Marvel's 13 geannuleerde superheldenfilms (deel 1)

Hieronder zijn de redenen terug te vinden voor elke geannuleerde Marvel-film (voor het MCU).


Marvel is de laatste twee decennia oppermachtig en wereldberoemd geworden om al zijn superheldenfilms. Ondanks het feit dat de studio aan meer dan genoeg projecten werkt, hebben ze ook heel wat films moeten annuleren. Kijk hieronder naar de eerste 7 films (uit 13) die het niet gehaald hebben.

Daredevil 2
Ben Affleck kroop in 2003 in de huid van Daredevil. De bedoeling was dat de film een vervolg zou krijgen, maar de film werd niet alleen slecht onthaald door de bioscoopgangers, filmcritici noemden het saai en een somber oorsprongsverhaal dat niks nieuws brengt. Het is niet zo heel gek dus dat het sequel nooit het groene licht kreeg.

Hulk 2
Dit is bijna een soortgelijk verhaal. Voordat Mark Ruffalo de iconische Bruce Banner/Hulk ging spelen, deed niet alleen Edward Norton dat ook al voor hem, Eric Bana was de eerste. De acteur was te zien in Hulk, een film die eigenlijk goed werd onthaald. De blockbuster bracht wereldwijd een indrukwekkende 245 miljoen dollar op en Hulk 2 werd dan ook snel aangekondigd. Ondanks het feit dat schrijver James Schamus al een script had klaarliggen, zorgden vele vertragingen en problemen er uiteindelijk voor dat het er nooit van kwam. Uiteindelijk besloot Marvel dat het beter was met een complete reboot te beginnen.

The Punisher 2
Wederom een vervolg dat nooit het daglicht heeft gezien. Als je denkt aan The Punisher, denk je waarschijnlijk meteen aan Jon Bernthal. Voor hem speelde echter Thomas Jane al Frank Castle/Punisher in 2004. Filmcritici vonden hem sterk als de superschurk en een vervolg leek dan ook een zekerheid. Dit mocht echter niet zo zijn. De sequel was 3 jaar in de ontwikkeling, maar het script werd nooit goedgekeurd, ook al werkten er meerdere schrijvers aan. Voor regisseur Jonathan Hensleigh was de maat dan ook vol en hij vertrok. Marvel probeerde toch nog t/m 2007 de film te maken, maar gaf uiteindelijk eveneens de hoop op.

Punisher 2: War Zone
Hensleigh's The Punisher 2 werd na meerdere jaren geannuleerd, maar hetzelfde kan niet gezegd worden van Punisher 2: War Zone. Het eerste deel werd met de grond gelijk gemaakt, maar Lionsgate vond het toch een goed idee om een tweede deel te maken. Marvel kreeg echter de rechten terug en zag hier snel vanaf. Zij kwamen uiteindelijk met de veel succesvollere Netflix-serie.

Spider-Man 4
Waarschijnlijk de grootste en bekendste film uit deze lijst die geannuleerd werd. Sam Raimi wist hoge ogen te gooien met zijn trilogie, waarin Tobey Maguire de wereldberoemde superheld gestalte geeft. De twee maakten dus samen 3 films, maar er had meer in gezeten. Het verwachte vierde deel werd echter stopgezet, voornamelijk vanwege de meningsverschillen over welke antagonisten gebruikt zouden moeten worden voor Spider-Man 4.

Talloze namen gingen voorbij, zoals Jim Carrey als Carnage, Bruce Campbell als Mysterio en John Malkovitch als Vulture, maar Raimi wilde Morbius of the Lizard als de grote schurk van het nieuwe deel. Raimi vertrok en Maguire volgde kort daarna. Jaren later liet de regisseur weten dat als het vierde deel wel gemaakt zou zijn geweest en goede recensies kreeg, de studio dan meteen het groene licht had gegeven voor een vijfde en zelfs zesde deel. Helaas mocht dit niet zo zijn...

X-Men Origins: Magneto
Magneto is misschien wel de grootste schurk uit de X-Men-franchise, dus het is niet zo heel gek dat hij zijn eigen film zou krijgen. Sheldon Turner mocht het script voor zijn rekening nemen, waarvan hij zelf zei dat het leek op 'The Pianist meets X-Men'. Zijn verhaal werd goedgekeurd, maar uiteindelijk omgetoverd tot X-Men: First Class. Niet zo heel gek dus dat Magneto een zeer prominente rol heeft in deze film.

The Amazing Spider-Man 3
Een ander Spider-Man avontuur met een andere acteur. Andrew Garfield mocht maar twee keer in de huid kruipen van Spider-Man, al leek het er wel een lange tijd op dat er een derde (en zelfs vierde) deel zou komen. Het verliep echter niet op rolletjes. De derde film werd namelijk al geannuleerd voordat we The Amazing Spider-Man 2 uberhaupt kregen te zien. Garfield liet ook al weten niet meer veel interesse te hebben in de rol en zijn contract niet zou verlengen. Sony liet dus de ideeën voor de vervolgen vallen en de rechten gingen uiteindelijk terug naar Marvel.

Zie het volgende artikel voor de laatste zes films van deze lijst!

NieuwsFilm

meest populair