Algemeen

Bousman terug voor Saw IV

door Peter Hendrix op 20.02.2007 om 04:55 in Algemeen
Lionsgate en Twisted Pictures hebben aangekondigd dat Darren Lynn Bousman, regisseur van Saw II en Saw III ook deel vier voor zijn rekening zal nemen. Daarnaast komt ook het productieteam uit het vorige deel opnieuw samen om de horrorfilm in te blikken.

Na Saw IV, die naar gewoonte rond Halloween zal verschijnen, gaat Bousman samen met Lionsgate en Twisted Pictures werken aan Repo! The Genetic Opera, een horror opera over een dodelijke pandemie die het lichaam afbreekt en een biogigant die op het idee komt gezonde organen voor lange termijn aan slachtoffers te verhuren.

10 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

geertvdheide

Avatar

Tja, Saw 4... Na de matige derde film weet ik niet of ik hier nog op zit te wachten. Als ze het bij de eerste film hadden gelaten, zou dat een klassieker zijn geworden. Nu is het gewoon nog een commercieel uitgemolken serie die met elke sequel matiger wordt. Naar mijn mening scoort Saw 1 een 8.5, Saw 2 een 7.5 en Saw 3 een 6. Ik hoop alsnog dat de vierde film weer echt goed wordt, maar ik heb er weinig vertrouwen in.

Thiver

Avatar

geertvdheide "Tja, Saw 4... Na de matige derde film weet ik niet of ik hier nog op zit te wachten. Als ze het bij de eerste film hadden gelaten, zou dat een klassieker zijn geworden. Nu is het gewoon nog een commercieel uitgemolken serie die met elke sequel matiger wordt."

Ben ik het helemaal mee eens. Overigens geldt dit net zo goed voor Final Destination. Maar moet je je eens indenken hoe wij naar een moderne klassieker als Seven zouden hebben gekeken wanneer daarop een hele serie matige vervolgen zou hebben gevolgd...

Steve Harwin

Avatar

Nietes: de final destimation reeks heeft alleen maar prutfilms opgeleverd.

merijnsa

Avatar

geertvdheide "Tja, Saw 4... Na de matige derde film weet ik niet of ik hier nog op zit te wachten. Als ze het bij de eerste film hadden gelaten, zou dat een klassieker zijn geworden. Nu is het gewoon nog een commercieel uitgemolken serie die met elke sequel matiger wordt. Naar mijn mening scoort Saw 1 een 8.5, Saw 2 een 7.5 en Saw 3 een 6. Ik hoop alsnog dat de vierde film weer echt goed wordt, maar ik heb er weinig vertrouwen in."


Ben het met iedereen eens hier. Saw 1 was voor mij een 9. Saw 2 een 7 en Saw 3 een 5.

Saw 4 wordt waarschijnlijk nog slechter als de vorige. Ze moeten stoppen met bloedvergieten en meer de psychologische thriller mindfuck op gaan. Wat zeg ik? Ze moesten al stoppen na deel één natuurlijk!

LuCos

Avatar

merijnsa "Saw 4 wordt waarschijnlijk nog slechter als de vorige. Ze moeten stoppen met bloedvergieten en meer de psychologische thriller mindfuck op gaan. Wat zeg ik? Ze moesten al stoppen na deel één natuurlijk!"


Misschien nog een spoof op Saw ? Zaag 2?

Nee ik ben het ook eens met iedereen hier... Ik heb zelf eigenlijk alleen deel 1 gekeken, maar ik weet hoe deel 2 gaat en heb deel 3 ook al goed geraden hoe hij in elkaar zat... Nja, dus is het niet de moeite meer om naar te kijken...

geertvdheide

Avatar

Thiver "Maar moet je je eens indenken hoe wij naar een moderne klassieker als Seven zouden hebben gekeken wanneer daarop een hele serie matige vervolgen zou hebben gevolgd..."


Dat is precies wat ik bedoel. Sequels kunnen een origineel omlaaghalen, dat hebben we ook gezien met The Matrix. Wil niet zeggen dat er nooit sequels gemaakt moeten worden, in het geval van Terminator en Alien viel het erg goed uit. Maar soms zou het gewoon bij één deel moeten blijven.

TheGodfather

Avatar

Deel 3 was echt niet tof. Deel 4 hoeft van mij niet zo. Zie ook niet echt in hoe ze dat nog willen gaan doen...

XploZiV

Avatar

Ik vond Final Destination best goed, maar ik vind inderdaad wel dat als men dan toch meerdere sequels maakt, men best op'n bepaald punt een nieuwe wind moet introduceren.

Kijk maar naar Terminator. Deel 2 was een goede opvolger, deel 3 was er dan weer teveel aan. Voor Terminator 4 gaan ze een nieuwe kijk op alle feiten leggen, en zoiets kan best wel goed uitdraaien.

Thiver

Avatar

geertvdheide "Dat is precies wat ik bedoel. Sequels kunnen een origineel omlaaghalen, dat hebben we ook gezien met The Matrix."

Precies, The Matrix had het in zich om een moderne klassieker te worden, op gelijke hoogte met The Usual Suspects en Memento, maar dankzij de gretigheid van de gebroeders Wachowski is die kans inmiddels verkeken. Ander mooi voorbeeld: Rocky.

WoUtoMatiC

Avatar

geertvdheide "Dat is precies wat ik bedoel. Sequels kunnen een origineel omlaaghalen, dat hebben we ook gezien met The Matrix. Wil niet zeggen dat er nooit sequels gemaakt moeten worden, in het geval van Terminator en Alien viel het erg goed uit. Maar soms zou het gewoon bij één deel moeten blijven."

Psies, alleen James Cameron mag sequals maken! (en Spielberg/ Lucas dan, voor Indy3)

NieuwsFilm

meest populair