'Blade Runner'-franchise krijgt toch weer een vervolg

'Blade Runner'-franchise krijgt toch weer een vervolg

Ridley Scott werkt aan meer Blade Runner.

Ridley Scott lijkt een verlangen te hebben om door te gaan met materiaal rond zijn grootste hits van vroeger. Zo werkt hij aan een vervolg op Gladiator, helpt hij met de productie van een Alien-serie en blijkt Scott ook nog eens mee te werken aan een Blade Runner-serie.

Tijdens een interview met de BBC vertelde Scott dat er een tien afleveringen tellende Blade Runner-serie geschreven is. Die moet nu natuurlijk nog verkocht worden aan een televisiezender.

Blade Runner-serie
"We hebben de pilot voor Blade Runner al geschreven en de bijbel ligt klaar. Dus we presenteren Blade Runner al als een televisieserie, de eerste tien uur," aldus Scott.

Het is de vraag waar het dan precies om gaat, maar dat belooft wat! Er is al een serie te zien in de franchise: Blade Runner: Black Lotus., die debuteerde met wat tegenvallende recensies en reacties van fans en critici.

Dat Scott nu betrokken is bij de ontwikkeling van een live-action serie rond Blade Runner belooft in elk geval wat. Tot nu toe slaagde de film Blade Runner 2049 - het officiële tweede deel - helaas niet aan de box office (terwijl het zo'n briljante film was); het heroverwegen van de franchise zodat deze op het kleine scherm door kan lijkt in dat opzicht een prima nieuwe stap.

NieuwsFilm

meest populair