'Star Wars': Dit zijn alle planeetverwoestende wapens in de franchise

'Star Wars': Dit zijn alle planeetverwoestende wapens in de franchise

Het zijn er maar liefst vier.

De Star Wars-franchise omvat een aantal planeetverwoestende superwapens. In dit artikel zetten we allemaal die wapens - binnen het Disney-canon - voor je op een rij.

De aanwezigheid van planeetverwoestende wapens in Star Wars is helemaal terug te traceren tot het begin van de franchise in 1977, toen we de eerste Death Star leerden kennen. Een vrij iconisch en fors bewapend ruimtestation met genoeg vuurkracht om de planeet Alderaan compleet te reduceren tot een stel rotsen in de ruimte.

De Death Star
Dit gigantische ruimtestation werd tijdens de Clone Wars al bedacht en ontworpen als wapen voor de Separatisten. De schaduwachtige Sith Lord achter die oorlog, Palpatine, had grote plannen voor het wapen en wilde 'm gebruiken als manier om het sterrenstelsel permanent te kunnen onderdrukken.


Bekijk de afbeelding

De tweede Death Star
Niet lang na de vernietiging van de eerste Death Star, bleek al dat het Keizerrijk een tweede superwapen had. Die was nog sterker dan de eerste Death Star, had een grotere laser en kon al als wapen ingezet worden nog voordat het ruimtestation in gebruik genomen was.


Bekijk de afbeelding

Starkiller Base
De First Order had een wel heel bizar groot project op de ijsplaneet Ilum. Die werd namelijk omgetoverd tot een gigantisch wapen. Gek is dat niet, want de planeet was een heilige plek voor de Jedi Order als thuis van heel wat kyber-kristallen. Die drijven de laser aan en maakte de planeet perfect om er een gigantische laser van te maken.


Bekijk de afbeelding

Sith Star Destroyers
Jaren na de vernietiging van Starkiller Base, bleek dat de Keizer nog altijd in lezen was. Hij wilde met behulp van zijn Sith Star Destroyers talloze planeten opblazen om een nieuw schrikbewind te beginnen en daarmee zijn heerschappij te vestigen. En elk van die Death Star Destroyers konden helpen in die pogingen.


Bekijk de afbeelding

NieuwsFilm

meest populair