'Star Wars': Dit is waar de Sith hun oorsprong hebben

'Star Wars': Dit is waar de Sith hun oorsprong hebben

Palpatine legt in een fictief Star Wars-boek uit waar de Sith vandaan komen.

Het Star Wars-canon breidt steeds verder uit sinds Disney Lucasfilm heeft overgenomen en besloot alles van het Expanded Universe te verwijzen naar Legends. Gelukkig komt er nu meer materiaal uit dat context biedt.

Zo is er een bijzonder boek verschenen dat Secrets of the Sith heet en zogenaamd geschreven is door Palpatine zelf. Hij schrijft in het boek waar de Sith vandaan komen.

Waar komen de Sith vandaan?
In het boek schrijft Palpatine kort over de oorsprong van de Sith.

"het verhaal gaat dat de Jedi Order millennia geleden een diep schisma doormaakte. Een sekte die toegewijd was aan de glorie van de duistere kant stond op uit het as. De Sith deelden de kortzichtige visie van de Jedi op de Force niet. Zij omarmden de duistere kant als een manier om er persoonlijk op vooruit te gaan en de ultieme overwinning te boeken."

Hij gaat door:

"Lange tijd had die grote overwinning geboekt kunnen worden. De Sith Order groeide, verspreidde zich door het sterrenstelsel. Maar de Jedi werden jaloers. Zij zouden geen uitdaging voor hun autoriteit accepteren. Na duizenden jaren aan oorlog, werden de Sith bijna uitgeroeid. Vanuit het duister legden zij die overleefd hadden de fundering voor de terugkeer van onze orde... en mijn machtsgreep."

We wisten al dat de eerste Jedi het licht niet diende. Een schildering van de Prime Jedi - de oprichter van de Orde - liet zien dat hij balans diende: het licht in het duister en het duister in het licht. Maar de Jedi vielen uit elkaar, waarbij delen van hen kozen voor het licht en delen voor het duister.

NieuwsFilm

meest populair