Stellan Skarsgard (Thor) laat zich duidelijk uit over de stand van zaken in Hollywood

Stellan Skarsgard (Thor) laat zich duidelijk uit over de stand van zaken in Hollywood

De acteur werd gevraagd naar de anti-superhelden uitspraken van Martin Scorsese, wat iets bij hem losmaakt.

Het is alweer een tijdje geleden dat Martin Scorsese zich negatief uitliet over de superheldenfilms (van Marvel). Sindsdien hebben heel wat andere bekendheden laten weten het eens de te zijn met de wereldberoemde regisseur (zoals recentelijk Ridley Scott), of juist totaal niet. Nu laat ook Stellan Skarsgard van zich horen.

Skarsgard was in 4 verschillende MCU-films te zien als Dr. Erik Selvig, maar heeft buiten zijn Marvel-werk ook een zeer indrukwekkende carrière. Zo speelde hij eveneens belangrijke rollen in Good Will Hunting, de Mamma Mia-films maar eveneens in de sterk onthaalde serie Chernobyl en de recente Dune.

Debat
Skarsgard mengt zich nu ook in het debat en liet zich er tijdens een recent interview over uit: "Ik denk niet dat Scorsese direct uithaalt naar Marvel, maar meer naar de stand van zaken vandaag de dag. Het probleem is dat de filmindustrie geregeerd wordt door rijken, die alleen maar rijker willen worden".

"Het is een grote monopoly geworden, waardoor de kleine bedrijven geen enkele kans meer maken. Heel wat filmstudio's worden gerund door mensen die gewoon geld willen verdienen, niet films maken omdat ze daarvan houden".

Geld
Zo gaat Skarsgard verder door te zeggen dat het enkel en alleen om geld gaat: "Toen AT&T Time Warner overnam, zei het meteen tegen HBO dat het allemaal lichter en commerciëler moest worden. Het maakt niet uit waarin ze handelen zolang het maar winst oplevert. Hierdoor worden films die tussen de 3 miljoen en 100 miljoen dollar liggen niet meer gemaakt, aangezien deze vaak niet genoeg opbrengen..."

"Dit zijn vaak juist de beste films. Kijk naar 'One Flew over The Cuckoo's Nest' uit 1975. Deze film was 20 jaar non stop in Stockholm te zien. Dit komt nu niet meer voor. Dat komt niet door Marvel, maar door alle economische systemen die nu de wereld in hun greep hebben."

"Vergeet niet dat 'The Godfather' voor het eerst openende in 100 bioscopen in de Verenigde Staten. Grote films openen nu in 4000 zalen. Vroeger waren er kleine advertenties in de New York Times, maar het groeide juist enkel en alleen omdat het zo'n goede film was. De mening van het volk doet er echter niet meer toe en dat vind ik jammer..."

NieuwsFilm

meest populair