Gary Oldman ging wel heel ver voor de film 'Dracula'

Gary Oldman ging wel heel ver voor de film 'Dracula'

Hij sliep zelfs in een doodskist.

Cary Elwes kwam tijdens een nieuw interview met een vrij bizarre onthulling rond de wijze waarop acteur Gary Oldman zich in de 'mood' hield om Dracula te spelen in Bram Stoker's Dracula.

De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Bram Stoker. Centraal staat de vampier uit de titel, die eeuwenoud is en vanuit zijn thuisland in Transylvanië verhuist naar Engeland. Daar wil hij Mina Murray verleiden: de vampier denkt dat zij de reïncarnatie van zijn dode vrouw is.

Dracula-opnames
De hoofdrolspeler in de film is Oldman, die de rol van Dracula speelt. De release vond plaats in 1992 en kreeg behoorlijk prima recensies. Dat mede dankzij het productiedesign. Wel was veel commentaar op acteur Keanu Reeves die er een bijzonder matig Engels accent op nahield.

Toch won de film drie Oscars, mede dankzij het knappe spel van acteur Oldman. Die heel ver ging om in de rol te komen.

"Francis [Ford Coppola] gelooft dat, des te meer tijd de cast samen doorbrengt, des te meer je dat op het witte doek ziet. Dus alle vampierjagers leefden samen en die arme Gary moest 't alleen doen. Gary sliep elke avond in een doodskist, zo serieus nam hij het. Hij koos er ook voor om van ons allemaal gescheiden te zijn. Dus de eerste keer dat we hem op de set zagen, was tijdens de repetities en daarna zagen we hem nooit meer."

NieuwsFilm

meest populair