Dood in 'Eternals' bevestigd: "Ja, hij is dood"

Dood in 'Eternals' bevestigd: "Ja, hij is dood"

Een groot nieuw personage staat definitief buitenspel.

Een paar weken geleden verscheen Eternals in de wereldwijde bioscoopzalen en daarin debuteerden heel wat grote nieuwe personages uit de strips van Marvel Comics. Uiteraard waren dat vooral Eternals, en niet iedereen wist het einde te halen. Let op: SPOILERS!!!


De groep Eternals die we in de Marvel-film te zien krijgen bestaat uit tien personages. Drie daarvan halen het einde van de film niet, al zou je kunnen denken dat de dood van één van de personages niet definitief zou hoeven zijn.

Is de zon sterk genoeg om een Eternal te doden?
Met een flinke plottwist wordt gedurende de film duidelijk dat Ikaris van Richard Madden niet aan de kant staat van de andere Eternals. Hij blijkt verantwoordelijk voor de dood van Ajak van actrice Salma Hayek. Aan het einde van de film zien we Ikaris razendsnel de ruimte invliegen, recht op de zon af.

"Wat is het smeltpunt van een Eternal? Hoe lang duurt het om een Eternal letterlijk te laten smelten?" grapte scriptschrijver Kaz Firpo in gesprek met CBR nadat hem werd gevraagd of Ikaris echt dood is. "Voor wat het waard is... Ja, dat was altijd de bedoeling. Hij kan het niet verdragen zijn familie onder ogen te zien na wat hij heeft gedaan, wat hij zich realiseert."

De derde Eternal die het einde niet haalt, is Gilgamesh van acteur Don Lee die zich opoffert voor Thena van Angelina Jolie. Overigens kunnen dode personages om allerlei redenen terugkeren in het Marvel Cinematic Universe, dat mag duidelijk zijn.

NieuwsFilm

meest populair