Matthew McConaughey (Interstellar) wordt toch niet de volgende 'governator'

Matthew McConaughey (Interstellar) wordt toch niet de volgende 'governator'

De acteur focust zich op dit moment nog liever op andere zaken die hij belangrijk vindt.

Matthew McConaughey gaat toch geen gooi doen naar het gouverneurschap in de Amerikaanse staat Texas. De acteur heeft lang met dat idee gespeeld, maar wil zich nu liever toch op andere zaken focussen. Dat vertelt hij in een persoonlijke video die hij heeft geüpload op social media.

De politieke carrière Matthew McConaughey (53) komt op een lager pitje te staan. De afgelopen jaren heeft de Hollywoodster meermaals uitgesproken een baan als gouverneur wel te zien zitten, maar bij de aankomende verkiezingen gaat hij in elk geval nog geen poging wagen.

"Het is pad dat ik op dit moment nog niet in wil slaan", vertelt McConaughey in zijn video. "Ik wil me in plaats daarvan focussen op het ondersteunen van ondernemers, bedrijven en stichtingen die ik zie als leidende organisaties".

De politieke voorkeur van McConaughey is niet bekend. Het was daarom altijd onduidelijk voor welke partij hij zich precies kandidaat wilde stellen. Natuurlijk had hij ook gekund dat hij als onafhankelijke kandidaat aan de gang wilde gaan.

Deze beslissing van McConaughey zullen sommige Texanen teleurstellend vinden. In de peilingen was hij namelijk hartstikke populair. Volgens een recente peiling zou hij niet alleen meer steun genieten dan de huidige Republikeinse gouverneur Greg Abbott, maar ook meer dan de belangrijkste Democratische kandidaat Beto O'Rourke.



NieuwsFilm

meest populair