Eerste recensies voor bizar drama 'Wolf' met George MacKay (1917): top of flop?

Eerste recensies voor bizar drama 'Wolf' met George MacKay (1917): top of flop?

Over een jongen die denkt dat hij een wolf is.

De eerste recensies voor Wolf, een dramafilm van regisseuse Nathalie Biancheri (Nocturnal) met George MacKay (uit 1917) in de hoofdrol, zijn binnen. Is deze bijzonder ogende prent straks ook het kijken waard?

Bekijk de afbeelding
Allereerst even kort waar de film over gaat. Jacob (MacKay) lijdt aan een bijzondere stoornis waardoor hij denkt dat hij een wolf is die vastzit in het lichaam van een mens. Zijn ouders sturen hem naar een kliniek waar mensen met dezelfde conditie als hij worden behandeld.

Daar ontwikkelt hij een bijzondere band met Wildcat (Lily-Rose Depp), een patiënte die denkt dat ze een kat is. Wanneer de therapie niet lijkt aan te slaan, worden de behandelingen steeds extremer.

Wat vinden de critici?
Op dit moment scoort Wolf een nette 87 procent op Rotten Tomatoes met een gemiddeld cijfer van 7.2. Deze score is echter slechts op 7 recensies gebaseerd. Daar zitten wel een aantal kwaliteitsmedia tussen, dus het is interessant om alvast te kijken naar wat zij te zeggen hebben over de R-rated prent.

The Hollywood Reporter denkt dat Wolf vooral voor de 'avontuurlijke filmliefhebbber' is weggelegd.

"[De synopsis] doet misschien vermoeden dat de film de nodige onbedoelde humor zou kunnen bevatten, maar [Biancheri] heeft zo'n sterke stilistische controle over het materiaal, dat ze er bijzonder genoeg in slaagt om het te laten werken", schrijft Frank Scheck in zijn positieve recensie. "Desondanks zal deze film zeker niet ieders smaak zijn".

Kate Erbland van IndieWire meent dat het spel van MacKay zijn sterkste tot nu toe is. Volgens de recensente gaat de Britse acteur volledig, dus zowel emotioneel als fysiek, op in zijn rol. Ook is zij erg te spreken over zijn belangrijkste tegelspeelster Depp.

Pat Mullen van That Self is ook te spreken over het spel, maar heeft Wolf verder een rotte tomaat gegeven. "Uiteindelijk is de film vooral een etalage voor zijn sterren: het spel is goed, maar een kijker zal constant het idee hebben dat men kijkt naar acteurs die aan het acteren zijn", aldus de recensent.


Wolf heeft nog geen Nederlandse releasedatum.

NieuwsFilm

meest populair