Guillermo del Toro hoopt eindelijk zijn droomproject te mogen maken

Guillermo del Toro hoopt eindelijk zijn droomproject te mogen maken

De regisseur heeft de hoop nog niet opgegeven.

Guillermo del Toro heeft al heel wat pareltjes gemaakt. Denk bijvoorbeeld maar aan Pan's Labyrinth en The Shape of Water. Toch heeft ook de Mexicaanse topregisseur moeite met het maken van zijn droomproject.

Ondanks het feit dat del Toro op dit moment bezig is met zijn nieuwe, veelbelovende film, Nightmare Alley, heeft hij zijn zinnen alweer gezet op een ander project. Hij wil namelijk al jarenlang H.P. Lovecraft's boek At the Mountains of Madness verfilmen.

Dichtbij
Een tijd lang leek de film er ook daadwerkelijk te komen. De filmmaker zou de film maken voor Universal, met James Cameron als producent en Tom Cruise in de hoofdrol. Niet de minste namen dus.

Toch trok Universal de stekker eruit, nadat de gelijkaardige Prometheus teleurstelde aan de box-office. Del Toro heeft de hoop echter nog niet opgegeven en wil de film nog steeds maken.

Reactie
Tijdens een recent interview liet de regisseur zich erover uit: "Ik heb het script zo'n 15 jaar geleden geschreven en zou het tegenwoordig anders aanpakken. Ik zal het dus moeten herschrijven, voor verschillende redenen".

"Zo wil ik het wat kleinschaliger maken. Ook moet ik bepaalde dingen aanpassen, aangezien ik er destijds bepaalde elementen in verwerkte zodat het binnen het studiosysteem zou passen. Die kunnen er nu uit".

Anders
Ook wil del Toro er geen blockbuster van maken: "Ik heb toen enkele grote actiescenes ontworpen, maar daar heb ik nu geen interesse meer in, omdat ik al gelijkaardige dingen heb gedaan. Ik wil gaan voor iets dat intiemer aanvoelt".

Het zou wel een enge film worden: "Het einde is enorm intrigerend, bizar en verontrustend. In het originele scenario had ik vier horrorscenes staan en die vind ik nog steeds geweldig. Deze wil ik dan wel graag laten zien".

Helaas zal het wel niet meer komen van een samenwerking met Cruise, aangezien de acteur vandaag de dag 'te oud' is voor de rol die del Toro in gedachten heeft: "Ik ga voor andere acteurs, maar grotendeels voor ietwat minder bekende namen, zodat het avontuur de ster van de film is".

NieuwsFilm

meest populair