Benedict Cumberbatch ging wel héél ver (en vies) voor 'The Power of the Dog'

Geen douches en contact met Kirsten Dunst.

Wouter Drummen 4 December 2021 09:33 in Algemeen
Netflix heeft net zijn nieuwste film, Power of the Dog, online gezet. In de western speelt Benedict Cumberbatch de hoofdrol. Tijdens een recent interview laat de acteur weten dat hij erg ver ging voor de rol.

In de film speelt Cumberbatch de brute maar charismatische boer Phil Burbank, die angst en ontzag wekt bij de mensen om hen heen, iets waar vooral zijn zachtaardige broer George (Jesse Plemons) en diens vrouw (Kirsten Dunst) moeite mee hebben. Om zo overtuigend mogelijk over te komen, besloot Cumberbatch zich tijdens de opnames nooit te douchen.

Reactie
Volgens Cumberbatch past dit goed bij zijn personage en zou hij zo beter ik karakter komen. De acteur nam dit dan ook zeer serieus. Zo vroeg hij zelfs aan de garderobe-afdeling om zijn kleren niet te wassen. Cumberbatch zegt dat hij behoorlijk stonk, maar dat dit wel goed past bij de 'dierlijke aard' van Phil Burbank.

Zo zegt de acteur: "Mijn familie was er nog niet en ik dacht: 'Ik ga er gewoon voor'. Uiteindelijk trof ik ze wel voor sushi en een wandeling, maar dat was niet voor iedereen even prettig... Ik had gewoon als het ware biologische gevarenzone om me heen. Het was dan ook geen goed moment om met me te knuffelen of zelfs even een selfie te maken".

Belangrijk
Daar bleef het echter niet bij. Cumberbatch en Dunst weigerden met elkaar te praten op de set, omdat hun filmpersonages elkaar totaal niet mogen. Misschien uiteindelijk ook maar beter voor de actrice dat Cumberbatch zijn afstand hield...

1 Reactie

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Joost van den Heuvel

Avatar

Ligt vooral aan de film zelf, maar met deze info heb je hele film al gezien eigenlijk.

Ziet er schitterend uit, maar het verhaal is maar zo zo.

NieuwsFilm

meest populair