Horrorverhalen van Marvel-legende Stan Lee worden filmreeks

Stan Lee schreef meerdere horrorverhalen die nu verfilmd worden.

Bram de Groot 4 December 2021 12:49 in Algemeen
De Russische regisseur Timur Bekmambetov ken je misschien nog van zijn Night Watch en Day Watch-films uit 2004 en 2006. Die films leverden hem een ticket op naar Hollywood waar hij in 2008 de film Wanted opleverde, met onder meer James McAvoy en Angelina Jolie.

Nu wordt bekend dat Bekmambetov werkt aan een filmreeks over de horrorverhalen die Marvel-legende Stan Lee (1922 - 2018) schreef in zijn leven. De films worden gemaakt door de productiemaatschappijen Bazelevs van Bekmambetov, ZQ Entertainment en POW! Entertainment.

Deadline omschrijft het plan als volgt: "een nieuw filmisch universum gebaseerd op de onbenutte horrorwerken van Stan Lee." Stan Lee is uiteraard de bedenker van vele Marvel-personages. Van Iron Man tot Spider-Man en van de Fantastic Four tot de X-Men.

Twee films in de maak: Carnival of Killers en Sawbones
Het duo Kevin Kölsch en Dennis Widmyer, de regisseurs van Pet Sematary (2019), gaat een script schrijven gebaseerd op Lee's Carnival of Killers. Het verhaal speelt zich af te midden van de Dust Bowl-stormen die de Amerikaanse Great Plains in de jaren dertig verwoestten en richt zich op een jong meisje met paranormale gaven dat voelt dat het reizende circus waarin zij en haar moeder hun toevlucht zochten de basis is voor een dreigende buitenaardse invasie.

De tweede film Sawbones wordt geschreven door schrijver Matt Greenberg (Halloween H20, 1408) en gaat over de broze 12-jarige Alex Covin die een mysterieus stripboek leest en terecht komt in de angstaanjagende wereld van de strip: een spookachtig jeugdgevangenis dat wordt overspoeld door demonische krachten onder leiding van Sawbones, een moorddadige entiteit die op de verontruste gevangenen jaagt.

0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

NieuwsFilm

meest populair