Waarom wisselt het accent van Princess Leia in 'Star Wars' eigenlijk?

Waarom wisselt het accent van Princess Leia in 'Star Wars' eigenlijk?

Van Brits naar Amerikaans.

Aan het begin van Star Wars: A New Hope heeft Princess Leia straks een Brits accent. Dat accent wordt gedurende de film nooit uitgelegd, evenmin waarom het veranderd is.

Leia stopte het accent ergens halverwege een scène te gebruiken en in de rest van de Star Wars-franchise krijgt ze het nooit terug. Fans vroegen zich daarom af waarom het tijdelijk Britse accent van Leia überhaupt te horen was.

Leia's accent
De specifieke scène waarom Princess Leia een Brits accent heeft, vindt plaats tijdens haar eerste ontmoeting met Grand Moff Tarkin. Hij dwingt Leia hem te vertellen waar de rebellenbasis is en dreigt haar thuisplaneet Alderaan op te blazen.

Op het moment dat de twee elkaar zien, horen we Leia met een Brits accent praten. Dat verdwijnt op het moment dat Alderaan bedreigd wordt, waarna ze een Amerikaans accent krijgt. En dat houdt de.

Er zijn twee verklaringen voor 't accent. De eerste komt voort uit de opleiding van actrice Carrie Fisher en haar zenuwen. Ze was net begonnen als actrice en worstelde met het dialoog, dat ze maar ongemakkelijk vond. Fisher beleefde bij het opnemen van die scène haar eerste opnamedag. En hoorde van regisseur George Lucas dat ze meer emotie in de rol moest leggen. Tegelijk dacht ze aan haar opleiding terug, in de tijd dat ze op de Central School of Speech and Drama in Londen studeerde. En dat ze naast niemand minder dan Peter Cushing stond hielp ook niet.

Al die factoren gecombineerd leidde tot een Brits accent. In canon is er ook een uitleg; Leia zou het accent volgens het boek Star Wars: Bloodline bewust gebruikt hebben om Tarkin te pesten. Toen ze zich realiseerde dat Alderaan in gevaar was, stopte ze met hem imiteren.

NieuwsFilm

meest populair