Steven Spielberg levert met 'West Side Story' een megaklapper af

Steven Spielberg levert met 'West Side Story' een megaklapper af

Wordt de nieuwe West Side Story een megasucces?

December lijkt vooral in het teken te staan van de Marvel-film Spider-Man: No Way Home en de scifi-actiefilm The Matrix Resurrections. Toch moeten we niet vergeten dat ook Steven Spielbergs musicalfilm West Side Story zijn debuut maakt op het witte doek.

De eerste recensies stromen ondertussen het web op en de ontvangst blijkt zeer sterk. Op het moment van schrijven staat West Side Story namelijk op een mooie 95 procent na 86 getelde recensies, met een 8.30 / 10 als gemiddelde beoordeling.

"Steven Spielbergs West Side Story geeft een nieuwe kijk op de klassieke musical die zijn geliefde voorouder eer aandoet - en in sommige opzichten zelfs kan overtreffen," luidt de critics consensus op Rotten Tomatoes.

Deze week in de bioscoop!
Ondanks de ijzersterke ontvangst zijn de Noord-Amerikaanse box office-voorspellingen voor West Side Story zijn niet zo hooggespannen. In het eerste weekend zou de musicalfilm uitkomen op zo'n $14 tot 22 miljoen, met een totaalscore van maximaal $85 miljoen.

Vanaf aankomende donderdag draait het $100 miljoen kostende West Side Story in de Nederlandse bioscopen. Eentje om op het witte doek te gaan zien?


In West Side Story ontmoeten we de tieners Tony (Ansel Elgort) en María (Rachel Zegler). Ze raken verliefd op elkaar, ondanks hun banden met rivaliserende straatbendes, de Jets en Sharks, in New York City in de jaren vijftig.

NieuwsFilm

meest populair