Paul Verhoeven terug naar Hollywood voor erotische thriller

Paul Verhoeven terug naar Hollywood voor erotische thriller

Samen met RoboCop-schrijver.

De afgelopen jaren maakte Paul Verhoeven twee opvallende Europese films met de thriller Elle en het recente Benedetta. Binnenkort gaat de Nederlandse regisseur weer eens naar Hollywood voor de regie van een erotische thriller.

Via Variety wordt duidelijk dat Verhoeven de film Young Sinner gaat regisseren. Dit wordt een erotisch politieke thriller die de Nederlander samen met Starship Troopers en RoboCop co-schrijver Edward Neumeier maakt.

Verhoeven maakt Hollywood-thriller Young Sinner
Even geleden sprak Verhoeven al over het project met Movie Maker. De film zal "een innovatieve versie van films als Fatal Attraction en Basic Instinct worden". De regisseur wil dat de film zo min mogelijk speciale effecten krijgt en "explosiever" wordt dan de eerdere thrillers die hij eerder heeft geregisseerd.

Neumeier zei dat Young Sinner een politieke thriller wordt die zich afspeelt in Washington D.C. en draait om een "jong staflid die voor een machtige senator werkt en wordt meegesleurd in een web van internationale intriges en gevaar." Hij zei ook dat er "een beetje seks" in de film zal voorkomen.

Young Sinner gaat de politieke onderwereld grondig documenteren volgens Neumeier. "We hebben overlegd met een voormalige inlichtingenofficier, Ron Marks, die ons Capitol Hill en de spionagebusiness echt zal laten zien. Satire lijkt altijd te ontstaan als Paul en ik samenwerken, dus ik verwacht dat ons nieuwe avontuur een lichte toon zal hebben," vertelde Neumeier aan Movie Maker.

Verhoeven werkt nu aan zijn Franse tv-serie Bel Ami, gebaseerd op het gelijknamige boek van Guy de Maupassant.

NieuwsFilm

meest populair