Tom Holland: "Ik stop met Spider-Man als..."

Tom Holland: "Ik stop met Spider-Man als..."

De acteur weet nog niet hoe de toekomst van zijn personage eruit gaat zien.

Tom Holland zorgde vorige maand voor nogal wat onrust onder de fans van zijn Spider-Man door te zeggen dat hij zichzelf de rol niet meer ziet spelen na zijn dertigste. In een interview met Extra licht hij deze opmerking nu nader toe.

Bekijk de afbeelding
"Dat is een typisch voorbeeld van hoe uitspraken [door journalisten] uit hun verband worden gerukt en waarbij niemand echt de waarheid spreekt", reageert de Britse acteur.

Nog geen concrete toekomstplannen
Holland weet simpelweg zelf nog niet hoe de toekomst van zijn superheldenpersonage eruit gaat zien. "Ik weet niet of ik daar onderdeel van uit mag maken, maar Spider-Man zal sowieso voor altijd in mij voortleven", vervolgt hij.

De 25-jarige beroemdheid weet wel dat Marvel en Sony achter de schermen de eerste besprekingen voeren over de toekomst van Spider-Man. "Ze hebben in ieder geval interesse in een volgend hoofdstuk over Spider-Man".

En natuurlijk zou Holland graag terug willen keren. "Ik zou het leuk vinden als ik daarvoor word gevraagd, maar als dat niet het geval is, dan laat ik mijn werk met trots achter".

'Tijd voor iets anders'
Volgens Holland bedoelde hij specifiek met zijn recente uitspraken dat zijn versie van Spider-Man over vijf jaar niet per se centraal hoeft te staan. In dat eerdere interview opperde hij dat Miles Morales het stokje van hem over zou kunnen nemen.

Doorgaan tot na zijn dertigste zou volgens Holland het volgende betekenen: "Ik zou iedereen dan de kans ontnemen om te veranderen wat Spider-Man betekent. Spider-Man zou meer divers kunnen zijn, bijvoorbeeld een vrouwelijk personage. Dat wilde ik zeggen met die uitspraak".

Slim onderhandelen
De uitspraak van Holland lijkt echter vooral bedoeld te zijn geweest om zijn positie voor de volgende contractonderhandelingen te versterken (hij hoeft na No Way Home nog maar in één Marvel-film te verschijnen). De volgende trilogie zal hem naar alle waarschijnlijkheid hartstikke rijk maken.

NieuwsFilm

meest populair