Gerucht: De 'Mega Man' Live-Action film komt naar Netflix

Gerucht: De 'Mega Man' Live-Action film komt naar Netflix

De live-action film van Capcom's Mega Man zal volgens enkele geruchten rechtstreeks op Netflix uitkomen.

De live-action bewerking van de Mega Man videogames werd al in 2018 aangekondigd, maar het nieuws over dit project is de afgelopen jaren amper aanwezig geweest. Het project is echter nog steeds in de maak, en volgens enkele bronnen lijkt de film op weg te zijn naar Netflix.

Zo staat op de website van productiebedrijf Supermarche dat oprichters Henry Joost en Ariel Schulman werken aan "een bewerking van Capcom's Mega Man voor Chernin Entertainment en Netflix". Daarnaast zullen deze filmmakers ook het verhaal gaan schrijven en de film gaan regisseren.

Mega Man
Mega Man is een belangrijk onderdeel van de geschiedenis van de video game-industrie. Hij verscheen voor het eerst op de Nintendo Entertainment System in 1987. In de afgelopen 34 jaar is het personage uitgegroeid tot een van de herkenbaarste mascottes in de gamewereld.

Ondanks de grote populariteit van dit personage heeft Netflix nog een officiële aankondiging gedaan over een zogeheten Mega Man film. Echter hebben Supermarche en Capcom beide een geschiedenis met Netflix, dus is de kans zeker aanwezig dat de film van Mega Man op de streamingdienst terechtkomt.

Videogame verfilmingen
Big-budget verfilmingen van videogames beleven momenteel een soort renaissance. Niet elke gameverfilming is een groot succes geworden, maar enkele verfilmingen bewezen dat er veel commerciële interesse is voor projecten die nauw aansluiten bij het bronmateriaal.

Zo komt er ook een toekomstige film uit voor de wereld van Super Mario Bros. en krijgt de film van Sonic een vervolg. Naast een Mega Man film wordt de populaire game The Last of Us geadapteerd naar een serie.

NieuwsFilm

meest populair