'Lord of the Rings' heeft de echte krachten van Gandalf nooit laten zien

'Lord of the Rings' heeft de echte krachten van Gandalf nooit laten zien

Gandalf is veel sterker dan je denkt.

Hoewel de Lord of the Rings veel materiaal uit de boeken van J.R.R. Tolkien behandelen, laten ze nooit de ware krachten van Gandalf zien. In dit artikel vertellen we je daar meer over.

Recent vond er op Twitter een bijzonder debat plaats over de vraag wie nou een gevecht zou winnen: Gandalf, Yoda of Dumbledore. De onsterfelijkheid, gecombineerd met het feit dat Gandalf een godachtig wezen is, maakt dat hij een goede kanshebber is om te winnen. Maar wat zijn die krachten dan?

Waar Gandalf z'n krachten van krijgt
De Lord of the Rings leggen nooit uit waar Gandalf zijn krachten nou echt vandaan krijgt. Als tovenaar is hij meer dan gewoon een mens of een man met een bijzondere connectie aan een kracht.

Gandalf is eerder een soort engel. Hij is een Maia, een goddelijk wezen dat door zijn scheppers naar Midden-Aarde gestuurd is. Daarmee is hij een van de meest krachtige personages in de Lord of the Rings-films, ook al laten ze dat niet zien.

Daar is een goede reden voor. De films laten namelijk net als de boeken niet zo heel veel van de krachten van Gandalf zien. Wel leren we via de Silmarillion van Tolkien, een werk dat na zijn dood uitgegeven werd, meer over de oorsprong van Midden-Aarde en ook van wezens als Gandalf.

Vermoedelijk heeft Gandalf het vermogen om materie volledig te manipuleren, en kan hij materie ook scheppen. Dat laat hij nooit zien, omdat het niet nodig is geweest in alle avonturen die we hem hebben zien beleven.

NieuwsFilm

meest populair