Deze film maakte 'Avengers: Endgame' mogelijk

Deze film maakte 'Avengers: Endgame' mogelijk

Zonder Captain America: Civil War geen Infinity War-films?

Marvel-baas Kevin Feige laat weten dat dankzij Captain America: Civil War nieuwe MCU-team-ups konden verschijnen. De eerstvolgende daarvan wordt Spider-Man: No Way Home.

Voordat Thanos op Aarde landde en het de machtigste helden van de wereld moeilijk maakte, maakte het MCU al ambitieuze team-ups. De film Captain America: Civil War blijkt cruciaal geweest te zijn in het maken van die films.

Captain America: Civil War
Velen zien die toevoeging als een soort keerpunt in de franchise en als een Avengers 2.5, in zijn ambitie en schaal.

In Captain America: Civil War zien we hoe een intern conflict ertoe leidt dat de Avengers het tegen elkaar opnemen. De scheuring die daardoor onderling ontstaat, had zelfs in de Infinity War-films nog impact.

Volgens Feige was 't feit dat het gigantische Civil War mogelijk was, reden om ervan uit te gaan dat nog meer mogelijk was:

"Ik denk dat als je naar Civil War kijkt, en het hebben van een idee voor een film die volledig gebaseerd is op de vraag met welke acteurs en welke personages we kunnen werken, en wie op dezelfde dag kunnen opnemen, het feit dat dit werkte ons de ambitie gaf voor films als Infinity War en Endgame. En in zekere zin past No Way Home ook bij die ambitie," aldus de Marvel-baas.

NieuwsFilm

meest populair