'Star Wars' legt eindelijk raadsel over Luke's training uit

'Star Wars' legt eindelijk raadsel over Luke's training uit

Luke Skywalker ging door met z'n Jedi-training, ook na de dood van Yoda. Maar hoe dan?

In Star Wars: The Empire Strikes Back stopt Luke Skywalker met zijn Jedi-training bij Yoda op de planeet Dagobah. Hij wil Han Solo en Leia redden in Cloud City. Als we Luke vervolgens weer zien in Star Wars: Return of the Jedi, is hij vele malen sterker.

De tijd tussen die twee films en hoe Luke precies sterker is geworden, heeft tot nu toe relatief weinig aandacht gekregen in de franchise. Gelukkig zijn er de comics die meer informatie bieden.

Hoe trainde Luke verder?
Star Wars #19 laat weten dat Luke zich op een zeker moment realiseerde niet klaar te zijn voor een confrontatie met Darth Vader. Daarom reisde hij naar voormalig Jedi-locaties in de hoop zaken te vinden die hem kunnen helpen te trainen.

In de ruïnes van Am'balaar komt Luke erachter dat het Keizerrijk actief zoekt naar ondergrondse kamers, in de hoop Jedi-relikwieën op te sporen. Daardoor vindt hij een holocron. Luke gebruikt zijn Jedi-krachten om het apparaat te openen, waar een beeld van Yoda hem begroet.

Duidelijk is dat de training van Yoda gewoon verder is gegaan, middels onder meer dit holocron. Dat Luke zichzelf in Return of the Jedi als meester ziet, betekent dat het vermoedelijk een flinke training is geweest!

NieuwsFilm

meest populair