Eerste recensies 'The King's Man': kijken of skippen?

Eerste recensies 'The King's Man': kijken of skippen?

De Kingsman-prequelfilm is er eindelijk.

Na Kingsman: The Secret Service uit 2014 en de opvolger Kingsman: The Golden Circle uit 2017 komt regisseur Matthew Vaughn nu met de prequelfilm The King's Man. De grote vraag: is deze net zo vermakelijk als de eerdere films?

Ondertussen zijn de eerste recensies online verschenen. Op het moment van schrijven staat de film met onder meer Ralph Fiennes, Djimon Hounsou en Gemma Arterton op een erg matige [url=]41 procent[/url] na 29 recensies, met een 4.80 / 10 als gemiddelde score.

De voorlopige score is erg matig, ook in vergelijking met de eerste film. The Secret Service kwam uit op 75 procent, terwijl het drukkere vervolg The Golden Circle het moest doen met 51 procent.

Ingewikkelde plotontwikkelingen, opvallende CGI
"Het plot en de toon eindigen elk op een manische manier in een poging om zowel de creatieve ambities van de film als zijn plichten jegens de reeks na te komen," aldus Robbie Collin van Daily Telegraph.

"Een warrige, ongrappige en te lange puinhoop die slechts een klein beetje wordt opgelicht door een weergaloze centrale rol van Fiennes," aldus de ook niet zo positieve Linda Marric van The Jewish Chronicle.

"Zodra de tweede helft van de film op gang komt, die overspoeld wordt met ingewikkelde plotontwikkelingen, opvallende CGI en holle triomfen, is het gemakkelijk om ieders motivaties te vergeten," schrijft Vikram Murthi van indieWire.

Veel verbeeldingskracht
"Vaughn krijgt veel punten voor verbeeldingskracht, maar dat neemt ook heel wat af omdat hij niet weet wanneer hij moet stoppen. The King's Man knalt soms echt, maar had een behoorlijk stuk plot kunnen opofferen voor een beetje meer humor," meldt Olly Richards van Empire Magazine.

"Het resutaat zal sommige Kingsman-fans mogelijk afschrikken, maar degenen die bereid zijn om de grotere thematische en stilistische ambities van dit deel te omarmen, zullen veel te genieten hebben, inclusief de opzwepende hoofdrol van Ralph Fiennes," schrijft de positieve Frank Scheck van The Hollywood Reporter.

The King's Man draait vanaf 5 januari in de Nederlandse bioscopen.



NieuwsFilm

meest populair