'Dune: Part Two': Dit kan je verwachten van de tweede 'Dune'-film van Denis Villeneuve

'Dune: Part Two': Dit kan je verwachten van de tweede 'Dune'-film van Denis Villeneuve

Dune: Part Two wordt echt heel erg spectaculair.

Dune: Part Two komt eind 2023 uit in de bioscoop. Dat mocht ook wel, aangezien de eerste film het einde nog redelijk open liet. Regisseur Denis Villeneuve weet ook al precies wat hij wil doen met de tweede film en gelukkig weten wij dankzij het boek van Frank Herbert waar de boel op gebaseerd is ook al wat we kunnen verwachten.

In dit artikel vertellen we je wat je moet weten over Dune: Part Two. Let dus op: dit artikel bevat SPOILERS.

Wanneer gaan we terug naar Arrakis?
De opnames van de tweede film moeten volgend jaar van start gaan. Villeneuve vertelde al dat er nog enige maanden nodig zijn om de sets te bouwen en de kostuums te maken. Maar: "ik zal sowieso klaar zijn op om te nemen in 2022." De release vindt plaats op 20 oktober 2023.

Wie keren terug in Dune: Part Two?
Natuurlijk is acteur Timothée Chalamet terug als Paul Atreides. Actrice Zendaya speelt weer Chani in de tweede film en krijgt een grotere rol. Hun relatie zal zelfs centraal staan in de tweede film.

Ook verwachten we Rebecca Ferguson terug als Lady Jessica, Javier Bardem als Stilgar en Stellan Skarsgård als de schurk Baron Harkonnen. Bovendien zien we Dave Bautista[/url ]weer als diens neefje Glossu Rabban.

Je hoeft [url=https://www.filmtotaal.nl/persoon/92232]Oscar Isaac
(Duke Leto Atreides), Jason Momoa (Duncan Idaho) en Babs Olusanmokun (Jamis) niet terug te verwachten in de tweede film. Tegelijk is er een kans dat Momoa wel terugkeert, aangezien Duncan Idaho in de latere boeken een grote rol heeft.

Het lot van Josh Brolin's Gurney Halleck bleef nog onduidelijk, dus een terugkeer zit er wel in. Verder verwachten we een grote rol voor de nog te casten Feyd-Rautyha en de Emperor krijgt ook een rol in Dune: Part Two.

Waar gaat 'ie over?
De eerste film diende vooral om de grondvesten te leggen. De tweede film maakt een tijdsprong en zal de opstand van Paul Atreides tegen het Empire in beeld brengen.

We weten van regisseur Villeneuve dat hij Dune: Part Two als "het hoofdgerecht" ziet, dat leuker en opwindender moet zijn dan de eerste film. Bovendien teasde hij al knallende actie die grootschaliger moet zijn dan alles wat we hebben gezien in de eerste film.

NieuwsFilm

meest populair