'Gremlins' moest eigenlijk een gore R-Rated horrorfilm worden

'Gremlins' moest eigenlijk een gore R-Rated horrorfilm worden

Steven Spielberg zorgde voor verandering.

Velen zullen nog fijne herinneringen hebben aan Gremlins als amusante en hartverwarmende kerstfilm. Maar wat je misschien niet wist, is dat de film oorspronkelijk gepland was als grove R-Rated horrorfilm.

In Gremlins uit 1984 zie je schattige wezentjes genaamd Mogwai. Het jongetje Billy krijgt er eentje als vroeg kerstcadeau, Gizmo. Maar hij krijgt drie heel belangrijke regels om te volgen. Zodra hij een daarvan verbreekt, slaan de Mogwai los en veranderen ze in kleine monsters die de stad compleet lastig vallen.

Gruwelijke Gremlins
De horrorkomedie was een kritisch en commercieel succes en kreeg in 1990 zelfs een vervolg: Gremlins 2: The New Batch.

Het blijkt dat het oorspronkelijke scenario van Chris Columbus er geen kindvriendelijke film van maakte, zoals we uiteindelijk in de bioscoop te zien kregen. Pas toen uitvoerend producent Steven Spielberg ingreep, veranderde dat.

Columbus vertelde recent tijdens een interview met Collider dat hij zich voor de film liet inspireren door de muizen die in zijn New York-appartement rondliepen. "Ik dacht hoe ze 's nachts rond renden en stelde mij voor hoe ze langs mijn vingers renden. Zo kwam ik met het idee van de Gremlins."

De kwaadaardige Mogwai hadden veel erger moeten zijn. "Hard R. Mam's hoofd rolt van de trap af. Billy en Kate gaan naar een McDonald's en het voedsel blijft onaangeroerd; alle mensen worden opgegeven."

Gelukkig greep Spielberg in, die beargumenteerde dat de film "een veel groter publiek" zou bereiken met minder geweld.

NieuwsFilm

meest populair