'Star Wars': Hoe groot is de kans dat je een Jedi wordt?

'Star Wars': Hoe groot is de kans dat je een Jedi wordt?

Die kans is groter dan je denkt.

Als je Star Wars hebt gezien, heb je je wellicht ook afgevraagd hoe groot de kans eigenlijk is om padawan te worden, en Jedi te worden. Helaas zijn ook voor de inwoners van het sterrenstelsel ver, ver weg extreem klein.

De sterrenstelsel waar Star Wars zich afspeelt is zo'n 100.000 lichtjaar groot en omvat 400 miljard sterren. Daarmee is 't ongeveer even groot als de Melkweg. Star Wars: The Essential Atlas stelt dat er 50 miljoen bewoonde werelden zijn, van Lah'mu met nauwelijks inwoners tot Coruscant dat geen onbewoond plekje heeft. Er zijn 100 quadriljoen zelfbewuste wezens in het sterrenstelsel van Star Wars - meer wezens dan er cellen in je lichaam zijn.

De Jedi Order
Goed, dan is er nog het feit dat er voor Order 66 zo'n 10.000 Jedi Knights waren. Dat stelt Kanan Jarrus tijdens de serie Star Wars Rebels. Daaronder zitten geen Padawans, Temple Guards en masters. Maar een algemene schatting is dat het om zo'n 30.000 Jedi in totaal gaat.

Dat is erg weinig, als je bijvoorbeeld bedenkt dat het centrum van Rotterdam al meer dan 30.000 inwoners heeft. In het hele sterrenstelsel van Star Wars is 1 op de 10 biljoen mensen een Jedi.

Als je dat in het achterhoofd houdt, zijn een paar dingen uit de originele trilogie ook niet gek. De meeste mensen zullen nog nooit een Jedi gezien hebben. Dat maakt het makkelijker om de propaganda van het Keizerrijk, waarin staat dat ze nep waren en nooit bestaan hadden, logischer om te geloven.

De Jedi zijn trouwens maar een fractie van de Force-gebruikers in het sterrenstelsel. Natuurlijk zijn er nog de 2 Sith. Maar er zijn nog heel wat Force-gevoelige individuen die nooit Jedi of Sith worden. Zij krijgen geen training en worden soms bijvoorbeeld zoals Chirrut Îmwe.

NieuwsFilm

meest populair