'Star Wars': Dit is de intrigerende geschiedenis van de Sith-soort

'Star Wars': Dit is de intrigerende geschiedenis van de Sith-soort

Star Wars Legends blijft uitermate interessant.

De Sith Order zijn de voornaamste antagonisten in de Star Wars-franchise. Maar de Legends-continuïteit maakte van de Sith ook een soort.

Vroeger, voordat Disney ervoor koos om Fox over te nemen, waren er tal van boeken en comics gemaakt in de franchise. Die maakten van de Sith iets heel anders dan in de films. In de films waren de Sith een kwaadaardige variant van de Jedi, met fundamenteel andere filosofische denkbeelden gericht op het overheersen van de werelden en bedrijven van mensen door de Dark Side.

De Sith-soort
In Legends zijn de Sith mensachtige wezens die van de planeet Korriban komen. Hun geschiedenis als maatschappij is een voorloper op de Jedi Order met tienduizenden jaren voorsprong.

De scherpe botten van de Sith steken over heel hun lichaam uit. En van natuur zijn de Sith gewelddadig; wat wel moest omdat de Sith vaak oorlog voerden met elkaar of andere zelfbewuste soorten van planeten als de Killiks.

De meeste Sith konden de Force gebruiken en waren door hun gewelddadige inslag geneigd om zich tot de Dark Side te wenden. Een groep gevallen jedi werd verbannen en eindigde op Korriban, waar ze de Sith-maatschappij en -tradities wel konden waarderen en zodoende Korriban veroverden en Lords of the Sith werden.

De gecorrumpeerde Jedi-leer, gecombineerd met de cultuur van de Sith-soort, vormden de Sith Order die je in de films en de Legends ziet. Een 'puur bloedige' Sith was zeldzaam en tegen de prequel-trilogie wordt gedacht dat ze uitgestorven zijn.

Verder is het wel interessant om te weten dat de Sith uit drie subsoorten bestonden. Er waren de Kissai, mystici die de Dark Side bestudeerden, lang voordat de Sith Order zichzelf vestigde als duistere religie. Dan zijn er de Zuguruk, die robots bouwden en oorlogsschepen. En de bekendsten zijn de krijgers, de Massassi, die de tempel op Yavin IV (de Rebellen-basis) bouwden.

NieuwsFilm

meest populair