Nieuwe film Denzel Washington wel heel goed ontvangen

Joel Coen regisseerde The Tragedy of Macbeth.

Bram de Groot 25 december 2021 11:25 in Algemeen
De laatste jaren zagen we Denzel Washington toch iets minder in films en dat komt waarschijnlijk doordat de acteur een beetje uitgekeken is op acteren. In een recent interview liet hij weten te denken om te gaan stoppen.

In zijn nieuwste film The Tragedy of Macbeth speelt hij de titelrol. Nu zijn de eerste recensies online verschenen en die zijn over het algemeen heel sterk. Op het moment van schrijven staat de film op 94 procent op de Tomatometer van Rotten Tomatoes, met een 8.10 / 10 als gemiddelde beoordeling.

"Onder leiding van een geweldige Denzel Washington brengt The Tragedy of Macbeth het klassieke verhaal tot zijn visuele en verhalende essentie," aldus de critics consensus over de film van Joel Coen (The Ballad of Buster Scruggs), een helft van de gebroeders Coen.

The Tragedy of Macbeth
De zwart/wit dramathriller mag zich op dit moment de beste ontvangen film van Washington noemen. Andere toppers van de acteur zijn Glory, Fences en Malcolm X. Hij heeft op geen nieuwe filmplannen vermeldt staan op de IMDb.

The Tragedy of Macbeth, ook met Frances McDormand, Alex Hassell, Bertie Carvel en Brendan Gleeson verschijnt op 14 januari op Apple TV+ en lijkt een Oscarkandidaat.


In The Tragedy of Macbeth raakt de Schotse generaal Macbeth er door een trio heksen van overtuigd dat hij de volgende koning van Schotland zal worden. Met zijn ambitieuze vrouw ter ondersteuning beraamt hij plannen om de macht te grijpen. Het veroveren van de Schotse troon leidt echter zijn eigen ondergang in.

NieuwsFilm