'Star Wars' maakte een grote fout met Boba Fett

'Star Wars' maakte een grote fout met Boba Fett

Dat vindt Joe Johnston, die het personage ontwierp.

De oorspronkelijk ontwerper van Boba Fett, Joe Johnston, vindt het jammer dat projecten als het aankomende The Book of Boba Fett besloten hebben om de premiejager te ontdoen van zijn iconische helm.

Boba Fett verscheen voor het eerst in een animatiefilm, The Star Wars Holiday Special en maakte daarna de oversteek naar het witte doek met The Empire Strikes Back. De premiejager draagt een Mandalorian-harnas en een helm die intussen iconisch is. Het personage zou om het leven zijn gekomen in Return of the Jedi, toen hij in de Sarlacc put viel. Toen was hij nooit buiten zijn harnas te zien geweest.

Boba Fett onthullen
De tweede prequel in de franchise, Attack of the Clones uit 2002, onthult Jango Fett. Hij werd gespeeld door de Nieuw-Zeelander [url=]https://www.filmtotaal.nl/persoon/31389Temuera Morrison[/url], wiens klonen onder meer een jonge Boba Fett omvatten.

In de Disney+-serie The Mandalorian is Morrison terug, ditmaal dus als Boba Fett. Hij krijgt op 29 december z'n eigen serie op Disney+ en is dan meermaals zonder helm te zien. En dat vindt Johnston maar niks.

"Ik zou zijn gezicht nooit hebben laten zien. Ik zou nooit voor een acteur hebben gekozen die je ziet met helm af. Ik denk dat je daarmee een groot deel van het mysterie elimineert. Voordat die helm af gaat, kan hij iedereen zijn," aldus Johnston.

NieuwsFilm

meest populair