Welke films van Guillermo del Toro moet je als eerste gezien hebben?

Welke films van Guillermo del Toro moet je als eerste gezien hebben?

De Oscar-winnende regisseur Guillermo del Toro geeft aan welke van zijn films je als eerst gezien moet hebben.

Regisseur Guillermo del Toro heeft enkele suggesties gegeven voor welke film je van hem als eerst gezien moet hebben. Dit doet hij voor de nieuwkomers te midden van de release van zijn nieuwste film Nightmare Alley.

De regisseur staat bekend voor zijn films uit de fantasie en horror genres. De regisseur begon met Spaanse low-budget films zoals Cronos en The Devil's Backbone, maar later keerde hij naar Hollywood met onder andere Blade II.

Guillermo del Toro
Echter was het zijn film Pan's Labyrinth uit 2006, waarmee hij zijn plek als geprezen regisseur begon te krijgen. Voor die film ontving hij de prijs van Beste Regisseur bij de Academy Awards.

Zijn nieuwste film Nightmare Alley kwam begin december uit in de Verenigde Staten van Amerika. Helaas lijkt het erop dat zijn nieuwste film een flop gaat worden door de matige marketing campagne, en de grote blockbusters die op het moment uitkomen.

Filmtips
In een interview met Collider geeft del Toro tips nieuwkomers tot zijn werk, want welke films kun je dan het beste als eerst bekijken? De regisseur gaf het volgende aan in zijn interview: "Ik zou zeggen dat The Shape of Water of Pan's Labyrinth een goede basis zouden zijn voor wat ik doe."

"Maar nu ... als ze er twee mochten bekijken zou ik zeggen, Pan's en Devil's Backbone of Shape of Water en Nightmare Alley. Dat zijn zo'n beetje de alpha en de omega, van wat ik doe." gaf de regisseur ook aan.

Opties
De combinatie Devil's Backbone en Pan's Labyrinth is interessant, omdat beide films gevoeligheden van de regisseur als auteur weergeven. Het grootste verschil tussen de twee het budget, want waar Pan's Labyrinth gefinancierd werd door Warner Bros., was Devil's Backbone een low-budget film.

De andere duo die de regisseur opnoemt (The Shape of Water en Nightmare Alley) zijn meer duidelijke voorbeelden van zijn huidige kwaliteiten. Zo zijn dit de twee recente films van hem, en won The Shape of Water meerdere grote prijzen bij de 2018 Academy Awards - waaronder die van Beste Film.

NieuwsFilm

meest populair