Marvel-film 'Eternals' bewijst dat de Infinity Stones weg moesten uit het MCU

Marvel-film 'Eternals' bewijst dat de Infinity Stones weg moesten uit het MCU

En wel zo.

Marvel-film Eternals kwam niet met veel antwoorden rond de mysteries van de Infinity Stone. Maar duidelijk werd wel waarom het een prima idee is dat de Infinity Stones vernietigd zijn en geen rol van betekenis meer gaan spelen in de film.

De Infinity Stones waren altijd al te machtig en de manieren om ze te gebruiken te breed, om ze als belangrijke onderdelen van het MCU-narratief te behouden. Ze behouden in het MCU zou voor te veel speciale krachten zorgen. Dat blijkt wel uit het einde van Eternals, waarin Sersi in essentie een opkomende Celestial (Tiamut) vernietigt.

Eternals en de Infinity Stones
Eternals eindigt ermee dat de Eternals morele problemen hebben met hun bestaansreden en zich tegen hun schepper keren. Daarmee is het een verkenning van vrije wil in het MCU geworden.

Sersi neemt het op zich als nieuwe leider van de Eternals om de superhelden te verenigen, die haar toestaan om de Celestial Tiamut in steen te veranderen. De twist is mogelijk dankzij het Uni-Mind, dat ontwikkeld werd door Phastos en het potentieel van de Eternals verenigt om een bijna onmogelijk krachtsniveau te creëren waarmee het mogelijk is om de opkomende godheid te verslaan.

Daarmee kan je je bijna niet voorstellen dat er nog een kracht is die de Eternals niet aan kunnen met het Uni-Mind. De machtsdynamiek doet natuurlijk sterk denken aan de Infinity Gauntlet, die ook al de verschillende Infinity Stones samenbracht en zo tot grote krachten leidde.

Het was dan ook slim dat het MCU de Eternals uiteindelijk opdeelde in meerdere groepen die elk een eigen richting in sloegen. Zo kan men voorkomen dat de groep te vaak als een soort groepje überhelden verschijnt.

NieuwsFilm

meest populair