'Justice League Dark' had hierover moeten gaan

'Justice League Dark' had hierover moeten gaan

Guillermo del Toro over zijn nooit gemaakte film.

Guillermo del Toro vertelt wat de plannen waren die hij had voor de nooit geproduceerde film Justice League Dark.

In 2012, krap een jaar nadat het team in de comics debuteerde, ging Del Toro al in gesprek om de film te regisseren. Hij bleef jaren aan het project verbonden, dat gemaakt zou worden onder de titel Dark Universe - tot Universal die naam overnam voor een gedeeld filmuniversum met klassieke filmmonsters.

Justice League Dark
Del Toro bleef tot 2015 verbonden aan het project en vertrok toen, om het stokje over te dragen aan Doug Liman. Die stapte twee jaar later op.

In een interview met Josh Horowitz tijdens de Happy Sad Confused-podcast vertelde Del Toro dat zijn team zou bestaan uit Zatanna, Deadman, Swamp Thing, John Constantine en Klarion the Witch Boy.

"Ik gebruikte iets van de opening van Alan Moore's Constantine. En de dynamiek tussen [Abby Arcane] en Swamp Thing. En ik nam de momenten zoals de onthulling van Deadman in een nieuw lichaam, hoe hij het bewustzijn zou ervaren. En een van mijn favoriete personages: de demon Etrigan. Ik hou van dat personage. Zatanna is voor mij echt een ander personage dat opwindend en krachtig is. En dat dan gemixt met Klarion the Witch Boy. Ik ben altijd een DC-man geweest."

NieuwsFilm

meest populair