'Star Wars' maakt volgens George Lucas een grote fout

'Star Wars' maakt volgens George Lucas een grote fout

De oorlog tussen Jedi en Sith is niet zo complex volgens hem.

Meer dan duizend jaar voor de gebeurtenissen in de Star Wars-saga vochten de Jedi en Sith een grote oorlog uit die leidde tot de ogenschijnlijke vernietiging van de Sith Order. Maar dat gebeurde helemaal niet volgens bedenker George Lucas.

Tegen de tijd dat de prequel-films beginnen, werken de Sith volgens de Rule of Two. Er mogen maar twee Dark Lords tegelijk zijn, waarmee hun verraderlijke aard in goede banen geleid wordt en ze in het diepste geheim kunnen werken aan de vernietiging van de Jedi en de Republic.

Geen oorlog tussen Jedi en Sith
In Star Wars Legends werd het Sith Empire onder leiding van Darth Ruin opnieuw opgebouwd. Gedurende een millennium vochten de Sith tegen de Jedi. Tijdens de Seventh Battle of Ruusan wonnen de Jedi en was het gedaan met de Sith. Het canon dat onder Disney werd vastgesteld, behield ongeveer dat zelfde conflict.

Darth Bane was uiteindelijk de laatste overlevende en bedacht de Rule of Two. Maar volgens George Lucas klopt dit allemaal niet. Hij denkt dat de Sith zichzelf vernietigd hadden en dat daar geen oorlog met de Jedi voor nodig was.

"Iedereen zei: 'Oh ja er was een oorlog tussen de Jedi en de Sith.' Nou nee, die vond nooit plaats. Dat is gewoon bedacht door fans of iemand. Wat echt gebeurde, is dat de Sith het universum enige tijd overheerst hebben, een kleine 2.000 jaar geleden. Elke Sith heeft een leerling. Maar het probleem is: elke Sith Lord werd machtig. En zij doodden elkaar omdat ze allemaal de sterkste willen worden. Dus uiteindelijk doodden ze elkaar tot er niemand meer over was gebleven."

NieuwsFilm

meest populair