Gruwelijk 'Star Wars'-detail rond Wookiee's blijkt echt te zijn

Gruwelijk 'Star Wars'-detail rond Wookiee's blijkt echt te zijn

Trandoshans jaagden op Wookiees. Ai!

Let op: Dit artikel bevat SPOILERS.

In aflevering 1 van The Book of Boba Fett bevestigt een korte scène een gruwelijk detail rond de Trandoshans. Het blijkt dat zij, zoals premiejager Bossk'wassak'Cradossk (Bossk) jagen op Wookiees.

De Trandoshans zijn reptielachtige wezens die bekend staan om hun grote vaardigheden in de jacht. Ze gaan extreem ver met hun passie en jagen voor sport op andere intelligente wezens. Hun grootste vijanden? De Wookiees, die in hetzelfde sterrensysteem leven.

Wookiees opjagen
Dat Trandoshans jagen op Wookiees is tot nu toe nooit volledig bevestigd in het Star Wars-canon. Tot de serie The Book of Boba Fett, die bevestigd dat dit gruwelijke feit ook echt canon is.

In diverse delen van de franchise zie je Bossk voorbij komen als meest bekende Trandoshan. Hij jaagde op Han Solo, hielp als mentorfiguur een jonge Boba Fett in de pogingen de dood van zijn vader te wreken en hielp zelfs Ezra Miller bij zijn premiejacht. Dat hij zo'n hekel heeft aan Wookiees, en dan met name ook Chewbacca, leidt tot zijn besluit om op Han Solo te jagen.

In aflevering 1 van The Book of Boba Fett krijgt Boba Fett van de lokale leiders een tribuut als erkenning van zijn rol als misdaadheer op Tatooine. Een van de wezens die dat komen doen is Dokk Strassi, het hoofd van de Trandoshan's in Mos Espa en "beschermheer" van veel van zijn bedrijven. Opvallend genoeg geeft Strassi de pels van een Wookiee als prijs.

Het is een klein detail, maar wel een duidelijke bevestiging van wat we al vermoed hadden op basis van de franchise.

NieuwsFilm

meest populair